Magazin > VIP
23 ogledov

Clinton in Whoopi v boj proti aidsu

Med slavnimi se bo dobrodelnega spektakla udeležila tudi Whoopi Goldberg. (Foto: Žurnal24 main
Bill Clinton in Whoopi Goldberg se bosta na Dunaj podala v boj proti aidsu.

Life Ball, največji evropski dobrodelni spektakel, ki zbrana sredstva nameni za boj proti aidsu, se bo 17. julija letos že 18. zapored odvijal na Dunaju. Kot vsako leto bo tudi tokrat v avstrijsko prestolnico privabil številne svetovno znane osebnosti, celo Billa Clintona in Whoopi Goldberg. Vrhunec prireditve bo dobrodelna dražba unikatov, kot na primer posnetki Marilyn Monroe "Last Sitting" in kozmetični kovček, ki ga je oblikovala Sharon Stone, izkupiček dražbe pa bo namenjen projektu "Treat-Asia".

Dobrodelni spektakel bo po nagovoru dunajskega župana Michaela Häupla in berlinskega župana Klausa Wowereita pred mestno hišo odprlo 50 temnopoltih plesalcev v belih oblekah ter 50 belopoltih plesalcev v črnih oblekah. Nato bo 80 otrok s celega sveta na inštrumente, značilne za posamezne države, zaigralo Beethovnovo Odo radosti.

Slavni ples Red Ribbon Cotillion se bo letos odvijal v gledališču Burgtheater, ki se bo za en večer spremenil v glamurozno plesno palačo. Vrhunec plesa, na katerem se bodo med drugim zavrteli tudi tenisač Boris Becker, igralka Elizabeth Hurley in partner Eltona Johna, David Furnish, bo nastop najhitrejšega violinista na svetu Davida Garretta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.