Magazin > VIP
380 ogledov

"Človek oprosti, vendar ne pozabi"

Nana Zeneli Anže Petkovšek
Danes je okrajna sodnica Metka Popivoda Nani Zeneli zaradi krive ovadbe izrekla le sodni opomin.

Nana Zeneli, ki je pred okrajno sodnico Metko Popivoda stopila že decembra, je danes dočakala sodni epilog. Naj spomnimo, da je razvpita pisateljica in novinarka pred sodnico stopila zaradi krive ovadbe, ki jo je leta 2011 podala zoper nekdanjega moža Gene Zenelija. Nana je Geno prijavila zaradi nasilnega dejanja, potem ko jo je preiskovalna sodnica, ki je vodila preiskavo proti Geni, zaslišala, pa je prijavo umaknila. Tožilstvo je zaradi tega proti njej sprožilo ločen postopek zaradi krive ovadbe.

Sodni opomin in plačilo takse

Tožilka Alenka Jesenko je Nani očitala, da je Geno lažno prijavila za domnevno nasilništvo. Nana je leta 2011 bivšega moža, s katerim sta ponovno našla skupno pot, obtožila, da naj bi jo zmerjal s psovkami, jo večkrat udaril v različne dele telesa, ji poškodoval ustnico, ji grozil, da jo bo ubil in zažgal, ter ji razbil mobilni telefon. Tožilka je zaradi te kazenske ovadbe predlagala sodni opomin, ki ga v enem letu izbrišejo iz evidence, kar pomeni, da bo Nanina kartoteka po enem letu ponovno prazna. Zenelijeva bo morala plačati še stroške sodne takse, ki znašajo od 60 do 80 evrov. Sodnica se je s tožilkinim predlogom strinjala in ob izreku sodbe dodala, da tovrstne zadeve niso tuje ter da se pogosto dogajajo in končajo podobno kot Nanina.
Nad  odločitvijo sodnice je bila Zenelijeva pozitivno presenečena: "Sodnica in tožilka sta bili nadpovprečno človeški, življenjski in srčni," o neljubem dogodku, ki se je zgodil leta 2011, pa je dodala: "Ne bom komentirala. Naše družinsko življenje teče po ustaljenih tirih, kolikor se le da. Je pa res, da človek oprosti, vendar ne pozabi." Pisateljico sta na sodišče pospremila prijatelja in ji ob strani stala tudi v sodni dvorani.

Komentarjev 6
  • saramara 17:50 19.april 2013.

    Pa ne mores zato, ker obstaja moznost zlorabe, ne kaznovat tiste "korenjake", ki doma veselo pretepavajo zeno in/ali otroke. Ce pride do zlorabe in se to dokaze, taksne zenske, bi jaz najraje na grmado vrgla.Razumem pa kaj zelis povedat, ...prikaži več ker poznam primer, ko je bivsa zena od enega prijatelja na socialni rekla, da se je bivsi moz neprimerno dotikal hcerke (nosil jo je v narocju, kot verjetno pocne to veliko tatkotov). Stvar se je v roku 1leta zakljucila tako, da so otroke dodelili ocetu. Bivsa je mislila, da bo s tem dobila nekaj + tock, pa je bilo ravno obratno.Po drugi strani pa ne zanemarjat dejstva, da je v Sloveniji veliko zensk (in moskih - ceprav se o tem ne govori), ki so zrtve fizicnega in/ali psihicnega nasilja in tukaj bi bilo potrebno ukrepat.

  • Blaž Volčanšek 19:06 17.april 2013.

    Zoper nekdanjega moža. Kolokorat se je že zgodl da ko se ženska maščuje moškemu ga krivo ovadi pretepanja? Ti povem da zelo velikokrat. Če bi imela kake poškodbe bi moškega preganjala država po uradni dolžnosti. Stvar je treba raziskati in ...prikaži večn ne povzročiti da tip k pretepa žensko odnese brez posledic, po drugi strani pa preprečiti to kar vedno več poslušam, da ko gre par narazen ipd. ženska vloži ovadbo. Lažno seveda. Komur se dokaže lažna ovadba, bi bilo potrebna stroga kazen. Takšna kakršna je grozila toženemu.

  • saramara 17:07 17.april 2013.

    Torej : moz pretepe(a) zeno, le ta ga prijavi, nato iz nekega vzroka (res je treba imeti doktorat iz psihologije, da se ugotovi ta razlog) tozbo umakne, njemu nic, ona na sodisce???Pri nas morajo res spremeniti zakon o druzinskem nasilju!!!!