Magazin > VIP
4628 ogledov

Conchita Wurst razkrila, da je okužena z virusom HIV

Conchita Wurst Reuters
Conchita Wurst razkrila, da je okužena virus HIV

Leta 2014 je Conchita Wurst, ki se je rodila kot Tom Neuwirth, s pesmijo Rise Like a Phoenix zmagala na Evroviziji. Kmalu po tem dogodku o Avstrijki ni bilo več veliko slišati. Minuli konec tedna pa je 29-letnica na svojem Instagram profilu razkrila, da je okužena z virusom HIV. "Danes je prišel dan, ko se bom do konca življenja rešila Damoklejevega meča. Že več let imam virus HIV," je zapisala Conchita. 

O diagnozi je takoj obvestila le najožji krog ljudi. Ker jim je želela prihraniti medijsko pozornost, o tej temi ni želela javno spregovoriti, a jo je v to prisilil nekdanji partner. "Nekdanji fant mi je zagrozil, da bo javnosti razkril to informacijo. Tudi v prihodnje me nihče ne bo imel pravice strašiti in vplivati na moje življenje."

Conchita je še povedala, da se je zdravljenje začelo takoj po diagnozi in da ni prenašalka virusa. Pevka upa, da je njena izpoved pomagala narediti korak naprej v boju proti stigmatizaciji ljudi, ki so okuženi s tem virusom. "Še nikoli se nisem počutila tako močno, motivirano in svobodno. Hvala za vašo podporo," je še zapisala.

Komentarjev 6
  • Rafaeluss 14:17 16.april 2018.

    Kaj pa lahko pričakuješ od njega ali nje, da je nedolžen. Zadrogiranci

  • kapibara1 14:07 16.april 2018.

    Kaj so ob rojstvu, onetu rekli, da je... ??

  • Lovebites 10:44 16.april 2018.

    ONO ima HIV.Manj menjavanja ritk,pa ne bi bilo teh problemov.