Magazin > VIP
17 ogledov

Craig kot ženska za pravice žensk

Daniel Craig, dan žena
1/2
Žurnal24 main
Igralec Daniel Craig je le eden od mnogih zvezdnikov, ki se zavzemajo za enakopravnost žensk.

James Craig, najbolj znan po vlogi Jamesa Bonda, se v novem oglasu organizacije Equals, ki promovira enakovredne pravice za ženske, dobro počuti v koži ženske.

Reklamni oglas so posneli prav z namenom objave na 8. marec, ki je mednarodni dan žena. Ali smo enaki, se sprašuje spremljevalni glas igralke Judi Dench. "Smo v letu 2011 in moški še vedno zaslužijo več kot ženske za isto delo. Prav tako je moškim lažje pri obnašanju, so redko žrtve spolnega nadlegovanja in službe ne bodo izgubili, če se bodo odločili za otroka. Le kako bi se moški počutili, če bi postali ženske? Ne gre samo za denar in moč. Ogromno deklet nima možnosti pridobiti osnovne izobrazbe, ženske so pogosto tarča spolnega napada, bojijo se hoditi ponoči po ulici, nekatere pa se celo bojijo priti domov. Smo torej enaki? Dokler odgovor ne bo da, se ne smemo nehati spraševati," ima sporočilo reklama.

"Še veliko treba narediti za ženske"
Med zagovorniki enakopravnosti žensk je tudi Annie Lennox, pevka skupine Eurythmics. Pevka, znana po dobrodelnem delu, je letos obiskala razvijajoče se države, kot so Malavi v Afriki, kjer je spoznala, da je treba za pravice žensk po celem svetu še veliko storiti. Letos se je 56-letnica odločila, da bo proslavila ženske dosežke v ekonomiji, politiki in družbi. "Rada bi bila glas ženske, ki nimajo svojega glasu in nimajo kam iti. Rada bi jih spodbudila, da naredijo spremembe v svojem življenju," še pravi pevka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.