Magazin > VIP
8 ogledov

'Čutim, da sem prava za naslov'

Največ ji pomenijo majhne pozornosti. (Foto: Dejan Mijovič)
1/2
Žurnal24 main
Slovenci smo nedavno dobili novo miss Slovenije, Tino Petelin. 24-letna Štajerka je trenutno polno zaposlena s pripravami na svetovni izbor, a si je kljub temu vzela čas za pogovor z Žurnalom.

Na lepotno tekmovanje za miss Slovenije ste se prijavili že lani, a ker je tekmovanje odpadlo, so vas k sodelovanu povabili letos. Zakaj ste si lani zaželeli naziva miss Slovenije?
Jaz sem se že pri 16 letih začela udeleževati manjših lepotnih tekmovanj, kot so miss Študenta, miss Hostes, miss Koprske noči in miss Universe. Vseskozi sem govorila, da ko bom zaključila študij, in ko bom menila, da sem dovolj zrela za ta podvig, se bom prijavila še na miss Slovenije.

Imate občutek, da ste bili prikrajšani, ker letos ni bilo slavnostne prireditve za miss Slovenije? Do sedaj so dan po tekmovanju vsi vedeli, kdo je postala nova miss, letos tega ni bilo ...

Po eni strani se mi zdi boljše, da ni bilo vsega tega, ker sem takšen tip ženske, da ne želim biti vedno opažena in v središču pozornosti. Moj namen je bil, da grem na tekmovanje, da zmagam in da se iz tega kaj naučim.

Vam je kaj žal, da vam lanskoletna miss Tadeja Ternar ni predala krone?

Ja, lepo bi bilo, če bi mi jo. Poleg tega pa Tadejo osebno poznam, in, če bi mi krono predala ona, bi bila še toliko bolj srečna.

V mladosti ste se ukvarjali z manekenstvom; ste izkušnje iz tega posla vključili tudi v tekmovanje za miss?

Tudi. Jaz sem z manekenstvom začela pri 16 letih, v neki modni agenciji, s katero sem sodelovala na modnih revijah. Kasneje sem se začela udeleževati lepotnih tekmovanj, kjer sem uporabila izkušnje z modnih pist.


Ste pričakovali zmago?
Nisem je pričakovala zato, ker smo punce za tekmovanje izvedele tri dni prej. Zato niti nisem imela časa razmišljati o sotekmovalkah, o prireditvi, o ničemer. Ker tisti dan nisem imela ničesar za početi, sem si rekla, zakaj pa ne, in sem šla na tekmovanje.

Je bilo med dekleti čutiti kaj konkurence?
Punce so bile vse lepe, pametne in prijazne, lahko pa povem, da je bila letos najmočnejša konkurenca od vseh tekmovanj, na katerih sem bila do sedaj. Rivalstva med dekleti nisem čutila, mogoče tudi zato, ker ga nisem hotela. Po moji zmagi pa sem opazila izraze na obrazu določenih deklet, ki so bile malo ljubosumne.

Kakšne načrte si obetate od naslova miss Slovenije?
Jaz sem zelo ambiciozna in imam veliko ciljev. Kakšno pot si bom izbrala sedaj, še ne upam trditi, lahko pa vam zagotovim, da pevka definitivno ne bom (smeh). Imam bolj poslovne cilje, želim si imeti modno agencijo, morda nekoč tudi smučarsko šolo, saj sem že osem let učiteljica smučanja. V šovbiznis se po vsej verjetnosti ne bom spuščala, mogoče pa bi se kdaj preiskusila v vlogi voditeljice kakšne oddaje, a se tudi v tem ne vidim najbolje.

Veliko misic je odvrglo krpice za Playboy. Ali tudi vas zanima kaj podobnega?

Kar se tiče Playboya, tega sploh ne mislim komentirati. Nikoli ne reci nikoli, in jaz zdaj ne bom rekla, da se nikoli ne bom slikala za Playboy, ker saj veste kakšnega kruha se največ poje.

Pred svetovnim izborom bodo tako kot vsako leto potekale intenzivne priprave in stilske preobrazbe. Boste imeli pri tem kaj besede, bodo upoštevali vaše želje?

Jaz sem človek, ki ima rad spremembe, zato se bom popolnoma prepustila, strigla pa se zagotovo ne bom. To je prvo pravilo. Kar se pa tiče stilske preobrazbe, pa vse prepuščam stilistom.

© Dejan Mijović

 

Obleke, ki jo boste nosili na svetovnem izboru, ne bodo izbrali na modni reviji kot prejšnja leta, temveč so kreatorko zanjo že izbrali. Vas kaj skrbi, kakšna bo obleka, s katero boste predstavljali Slovenijo?
Jaz zelo nerada kompliciram. Menim, da smo izbrali dobro kreatorko, ki mi bo naredila obleko po meri in ki bo ustrezala moji osebnosti. Se pa s kreatorko skupaj odločava, kakšno obleko bom nosila.

Ste si za svetovni izbor v Johannesburgu postavili kakšne cilje?
Joj, premalo časa je, da bi sploh razmišljala o izboru. Na urniku imam še ogromno priprav in obveznosti, zato mislim, da bom o tem razmišljala kakšen teden pred odhodom.

Ste ena redkih misic, ki se pri 24 letih že lahko pohvali z diplomo. Mislite, da je pomembno, da so misice izobražene?

Kakor za koga. Včasih izobrazba ne pomeni izobraženosti, po drugi strani pa je mnogo ljudi, ki so uspešni samo s srednjo šolo. To je odvisno od vsakega posameznika, koliko si zagnan in ambiciozen. Meni osebno je bila šola vedno na prvem mestu.

Kaj si mislite o misicah, ki ne poznajo geografije in ne vedo, katero je glavno mesto ZDA?
Jaz osebno mislim, da bi me moral o geografiji in zgodovini spraševati učitelj oziroma nekdo, ki je za to pristojen. Kar pa se tiče teh splošnih vprašanj, glede glavnega mesta ZDA, pa mislim, da bi odgovor na to vprašanje moral poznati vsak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.