Magazin > VIP
65060 ogledov

Da, to je mož voditeljice RTVS rekel v kamero ...

veronika žajdela Instagram/Veronika Žajdela
Oddaja Dobro jutro praznuje 20. obletnico!

Verjeli ali ne, oddaja Dobro jutro 4. februarja praznuje 20 let. Kaj vse se je v tem času zgodilo, dobro ve voditeljica Veronika K. Žajdela, ki je že od samega začetka del te priljubljene oddaje. Za Žurnal24 je razkrila nekaj anekdot. 

Veronika se še zelo dobro spominja svoje prve reportaže. "Drži, da prve oziroma prvega ne pozabiš nikoli. (smeh) Začetniki smo na televiziji vedno začeli s snemanjem anket. To je bila tudi moja prva naloga. Anketo smo snemali ob štirih zjutraj na železniški postaji v Mariboru. Ljudi sem spraševala, kam se odpravljajo tako zgodaj zjutraj. Za vsak prispevek je bilo treba pred kamero narediti napoved. Snemalca in tonskega tehnika sem vprašala, ali pravilno držim mikrofon, ki je bil ogromen. Snemalec je ves čas govoril višje, višje. Ko sem prišla v montažo in videla to napoved ... Samo moje oči so se videle.  Ves obraz je bil prekrit z gobico od mikrofona. Ker je bil prispevek objavljen še isti dan, napovedi na žalost nismo mogli posneti še enkrat. Snemalec mi je leta kasneje povedal, da je bila to njihova priljubljena šala z novimi kadri. Je pa zaleglo, že pri naslednjem terenu sem točno vedela, kako držati mikrofon!"

Oddaja poteka v živo, zato se med snemanjem večkrat zgodi kaj nepredvidljivega. Tudi Veroniki, ki pa se kot izkušena voditeljica tudi v težkih situacijah spretno znajde. Nazadnje je gledalce zabaval posnetek, ki je nastal med snemanjem poletnih oddaj za Dobro jutro. Ker med režijo v studiu in na terenu ni bila vzpostavljena povezava, režiser Veroniki ni mogel javiti, da je že v etru. Zabavni trenutek lahko vidite v spodnjem videu na 1:28.

andrej kostanjevec | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Veronika je že več kot 10 let srečno poročena z Andrejem Kostanjevcem, ki so ga gledalci oddaje na televiziji videli čisto na začetku njene kariere na RTVS. Tistega leta so sestre zmagale na Emi in njihov prvi koncert po zmagi je potekal na mariborskem Štuku. Veronika je bila tam službeno in je pred koncertom med obiskovalci posnela anketo, kaj pričakujejo."Da sem si malo olajšala delo, sem vprašala tudi Andreja, kaj si misli o Sestrah. Hotel je izpasti duhovit in rekel: 'Lepe punce, mogoče jih bom celo zamenjal za svojo.'  Pozneje sem mu le odvrnila, da se bova o tem še pogovorila. (smeh)"

Očitno je Andrej prestal ta pogovor, glede na to, da sta danes, 20 let pozneje, še vedno skupaj. 

Komentarjev 1
  • Avatar Dammliona
    Dammliona 00:08 22.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m