Magazin > VIP
35183 ogledov

Damjan in Barbara (Ljubezen po domače): Življenje se je spremenilo

Damjan Šalamun Osebni arhiv
Nista si predstavljala, da bo rojstvo hčerke tako vplivalo na njuno življenje.

Da se včasih tudi iz resničnostnih šovov razvije kaj pozitivnega in prijetnega, potrjuje zveza med Damjanom Šalamunom in Barbaro Pastirk, ki sta se spoznala v šovu Ljubezen po domače, se zaljubila, ustvarila družino in še vedno uspešno jadrata na skupni življenjski poti.

Konec avgusta leta 2020 sta povila prvorojenko, ki sta jo poimenovala Ajda Zarja. Tudi pri njima je rojstvo vplivalo na to, da sta morala svoj urnik malce prilagoditi ter zaživeti tisto pravo družinsko življenje. "Po rojstvu se je življenje spremenilo za ata in mama, malo več je obveznosti, prilagajanja, a je družinsko življenje prijetno," nam zaupa Damjan. Najbolj ju je presenetilo to, da čas po rojstvu kar nekako hitreje mineva, saj se še v živo spominjata dne, ko je Barbara rodila, zdaj pa je njuna Ajda že prava mala zvedava deklica, ki radovedno pogleduje in sprašuje po vsem neznanem.

Dela Barbari in Damjanu nikakor ne zmanjka, saj imajo doma čebelarstvo in turistično kmetijo, ki jima vzame veliko časa. "Zdaj v zimskih mesecih je dela sicer malo manj, a takoj ko se bo malo otoplilo in bo prišla pomlad, bo hitro dosti dela," pojasni Damjan. V toplejših mesecih namreč postanejo čebele aktivne in takrat je dela okoli panjev kar precej. A med tem, ko Damjan skrbi za čebele, tudi Barbara ne počiva, saj skrbi za rezervacije ter čistočo apartmajev in sob, da se gosti v njih kar se da dobro počutijo. Pravita, da se dobro razumeta, občasno pobegnejo v Velenje k babici in dedku, prosti čas pa radi izkoristijo tudi za ribarjenje, kuhanje ter obisk toplic in občasen skok na obalo.

Medijske pozornosti ne pogrešata, se jima je pa sodelovanje v oddaji Ljubezen po domače zdela lepa izkušnja. "A to, da se občasno pojaviva v medijih, da ljudje vedo, da smo še skupaj, je pa lepo," v smehu pove Barbara. Ima pa zaljubljeni par za letos kar nekaj načrtov. "Najini načrti so, da bi še letos prodajo naših izdelkov razširili in strankam ponudili naše izdelke tudi preko spleta. Ponudbo bomo razširili tudi z izdelki, kot so: medeno vino, medeni likerji, medeni srčki ter brezglutenskimi medenimi srčki." Trenutno pri Šalamunovih poteka prenova sob in apartmajev. Velik izziv jim predstavlja tudi ureditev nove kuhinje in jedilnice, s katerima bodo lahko razširili kapacitete in poleg zajtrka svojim gostom ponudili tudi kosilo in večerjo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.