Magazin > VIP
50500 ogledov

Damjan Murko: Ko je žena zaspala, sem veliko pretrpel

Damjan Murko Osebni arhiv
Damjan Murko o veliki izgubi.

Pevec in organizator porok, Damjan Murko, in njegova žena Maja sta v ponedeljek praznovala 13. obletnico poroke. Zanju je to pomemben dan v letu, ki ga ponavadi praznujeta v velikem slogu, letos pa sta se odločila, da bosta spomine obujala sama.

"Začutila sva, da je nastopil čas, da poveva, da Damjan Murko ni vedno nasmejan in da sva imela tudi midva težave, ki so naju preizkušale. Pred rojstvom sina je Maja dvakrat doživela splav. Takrat nisem dojel, da je to za žensko lahko tako velik šok. Maja je bila takrat popolnoma na tleh. Njeno telo je prenehalo delovati. Na srečo sem bil tako močan, da sem ji 100-odstotno stal ob strani in sva to krizo skupaj prebrodila. Danes, ko gledava nazaj, lahko rečeva, da je očitno tako moralo biti, saj imava krasnega sina in si ne predstavljava, da ga ne bi bilo v najinem življenju. Oba se še vedno težko spominjava na ta čas, a bog je očitno za naju imel drugačne načrte,“ je za Žurnal24 povedal Murko, ki poudarja, da se v takšni situaciji premalo pozornosti posveča očetom.

"Vsi so osredotočeni na bolečino ženske, ki je izgubila otroka. Navzven nisem kazal zmedenosti ali bolečine, ker nisem smel. Če bi bila oba takšna, drug drugemu ne bi mogla biti v oporo. Ko je žena zaspala, pa sem si obraz prekril z dlanmi in veliko pretrpel,“ je še izjavil Murko, ki je vesel, da ta izkušnja ni uničila njegovega zakona.

"Naju je to zbližalo, tako kot tudi vsi drugi težki izzivi. Ko so govorili čez naju, ko so nastopile finančne težave … Poznam pare, ki se zaradi takih težav ločujejo. Midva pa sva v takih trenutkih še bolj povezana. To je prava ljubezen.“

Komentarjev 2
  • Dusan21 12:41 03.junij 2021.

    Ne test, samo potrdilo o očetovstvu in to. Utara, naj bi bila osebna tragedija, e ti jezavlekla ta rdeča od 1maja mehičanka, kaj se ti dogaja, vzemi DELO v roke pa daj starcuda te opedena, bukva zelena

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:56 05.maj 2021.

    Čudni časi, naši "vplivneži" si delajo reklamo na račun osebnih tragedij.