Magazin > VIP
4350 ogledov

Damjana Golavšek: Zato je Mitu Trefaltu tako hvaležna

damjana golavšek instagram
Vse skupaj se je začelo takoj po zaključku srednje šole.

Damjane Golavšek se veliko ljudi spomni iz njenih nastopov v šovu Znan obraz ima svoj glas, a še več, predvsem malo starejših gledalcev, se je spomni iz nekdaj zelo priljubljene oddaje Kolo sreče, ki jo je takrat vodil nadvse priljubljeni televizijski voditelj Mito Trefalt na nacionalni televiziji. Zaupala nam je, kako je pravzaprav "pristala« na televiziji v tej takrat zelo priljubljeni oddaji.


"Na srednji glasbeni šoli smo takrat imeli zaključni pevski nastop. Mito Trefalt in njegova žena Metka sta bila med poslušalci in takoj po nastopu sta me povabila na sestanek. Moram reči, da je bil Mito eden izmed mojih pomembnejših mentorjev, prav tako njegova žena Metka. Lepe spomine imam na to oddajo, v kateri sem sodelovala približno tri leta. Oddaja oziroma Mito mi je omogočil, da sem se takrat širši javnosti predstavila tudi kot pevka, za kar sem še danes zelo hvaležna. Televizijski nastopi namreč pustijo sled in ravno zaradi takratnih nastopov me ljudje še dandanes poznajo. Mito mi je tudi omogočil, da sem dvakrat bila komentatorka Eurosonga iz Dublina. Spomnim se, kako je Mito takrat ugotovil, da na drogovih ni izobešene slovenske zastave in jo je nato sam lastnoročno šel obesit. Moram reči, da je bil Mito svojemu delu zelo predan. Lepi spomini so to."


Trenutno je Damjana po naporni pomladi še na dopustu, a se že veseli nastopa v ljubljanskih Križankah 18. septembra, ko bo v zasedbi z Dinamitkami in gosti ponovno stopila na glasbeni oder. "To bo koncert v spomin na muzikal Mamma Mia. Prvi del nastopa bo bolj avtorski, drugi del pa bolj kot šov iz muzikla Mamma Mia. Na odru se nam bodo med drugim pridružili tudi Gojmir Lešnjak – Gojc, Tomaž Domicelj, Marjan Bunič in Jure Sešek." Meseca oktobra pa bomo lahko Damjano Golavšek v zasedbi Dinamitke slišali na Slovenski popevki, kjer se bodo predstavile s pesmijo Frajer, čigar besedilo in glasbo je napisala prav Damjana. "Pesem je nekakšen spomin na mlada leta, na naša prva srečevanja z ljubeznijo ..."

Dinamitke | Avtor: facebook facebook

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.