Magazin > VIP
19756 ogledov

Dan pred kraljičinim pogrebom se je zgodil še en žalosten dogodek

kraljica Elizabeta II. obisk v Sloveniji 2008 Profimedia
Umrla je njena velika zaupnica.

Kraljico Elizabeto II. so ob soprogu k večnemu počitku položili 19. septembra, dan pred pogrebom pa je umrla njena velika zaupnica Lady Mary Russell, ki je dočakala 88 let. Umrla je spokojno na svojem domu, obkrožena z družinskimi člani. Hčerka grofa Von Haddingtona je za seboj pustila moža, pet otrok in 12 vnukov.

Doletela jo je velika čast

Ko se je kraljica 2. junija 1953 poročila s princem Philipom, je bila Russell ena od šestih družic, ki so v Westminstrski opatiji pomagale nositi Elizabetino več kot šest metrov dolgo vlečko. "Bilo je izjemno in ganljivo - še posebej med maziljenjem ... Neverjeten trenutek, med katerim sem lahko razmišljala le o tem, kako težko je to vezenje," je o veliki časti nekoč povedal Russell, ki so jo izbrali, ker je bil njen oče dolgoletni prijatelj kraljičine mame. Bila sta si tako blizu, da si je smel kronanje kralja Georgea VI. ogledati od blizu. Nosil je celo enega od dveh žezel, ki so ju predali kralju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.