Magazin > VIP
24576 ogledov

Danes je velik dan za Heleno Blagne

helena blagne Adrijan Pregelj/ RTV
Lahko verjamete, da šteje že 60 let?!

Danes praznuje naša pevska diva Helena Blagne, ki se je pred 60 leti rodila na Jesenicah. Ponosna mamica enega sina je na oder prvič stopila, ko je bila stara 12 let, na profesionalno pevsko pot pa se je podala leta 1986, ko je na festivalu Makfest s pesmijo Ko te ni dobila prvo nagrado občinstva in prvo nagrado strokovne žirije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena Blagne (@helenablagne)

Pri tej nagradi seveda ni ostalo. "Po prodaji nosilcev zvoka je Helena Blagne najbolj uspešna slovenska pevka vseh časov, saj je doma in po svetu prodala več kot dva milijona plošč," piše Wikipedija.

Odlični albumi pa niso edina stvar, s katerimi se lahko pohvali Helena. Z Dunajskimi dečki je kot prva slovenska glasbenica marca 2011 napolnila Areno Stožice.

Med največjimi hiti slovenske glasbene scene je kar nekaj Heleninih pesmi, med drugim tudi skladbe Vrniva se na najino obalo, Ko ugasnejo luči, Ker ga ljubim/Ker ljubim ga, Grenko vino, Macho, zgrabi za krtačo/Mačo, zgrabi za krtačo, Ti boš vedno prvi in Kar bo, pa bo.

Heleni želimo vse najlepše in upamo, da bo njen glas še mnogo let božal naša ušesa!


 

Komentarjev 3
  • Grof 12:34 08.maj 2023.

    Helenca v vseh pogledih miselno s svojo inteligenco na vsakek koraku prekaša Paškovo, …. Ki je zabita smejoča bukova štenga, pa še ščetina za …?