Magazin > VIP
66 ogledov

"Danes lažje živim sama s seboj"

Miša Molk Katja Kodba mediaspeed.net
Do 22. septembra bodo slavile device. Mednje spada tudi televizijska diva Miša Molk, ki bo svoj osebni praznik praznovala 6. septembra.

Miša Molk nam je razkrila, ali se lahko poistoveti z astrološkim znamenjem device, kako najraje praznuje in še veliko več ...

Spremljate horoskope, jim verjamete?
Horoskopov v dnevnem in revijalnem tisku ne prebiram, včasih preberem letne in bolj poglobljene analize s strani priznanih astrologov. Poznam predvsem Emo Kurent in Ivano Šalamun, za njiju se mi zdi, da se s tem res ukvarjata kot s stroko. Onidve sta mi tudi že delali horoskop, tako da ne morem reči, da imam do tega zelo odklonilen odnos. Sem čisto navaden firbec, ki ga zanima, kaj je zabeleženo v zvezdah.

So se katere od zapisanih stvari tudi uresničile?
Ko gledaš za nazaj, se ti včasih zdi, da je skoraj tako, kot so omenili. Vendar to se da tako zelo hitro aplicirati na vsakega človeka. Temu, da nas določujejo ozvezdja, pa dajem možnost, da nas malo definira.

Ste tipična devica oziroma katere lastnosti, ki jih pripisujejo devicam, opazite pri sebi?
Devica je zagotovo sistematik, analitik, kritična do drugih in sebe, v teh treh lastnostih se zagotovo najdem. Če je lastnost device, da se je ne opazi med množico, to jaz že zaradi narave svojega poklica nisem. Sem pa gotovo bolj sramežljiva, kot se zdi navzven. Ta poklic me je naredil bolj prodorno, v sebi pa sem človek, ki je bolj plah kot ne. Je pa res, da te glavni znak bolj opredeljuje v smislu, kako doživljaš samega sebe. Kako te vidijo drugi, pa več pove tvoj ascendent. V ascendentu sem vodnar, ta je bolj avanturist, ima ta joie de vivre veselje do življenja in to je to, kar se mi bolj vidi navzven.

Kako boste praznovali svoj praznik?
Za rojstni dan ne veseljačim, praznujem ga zelo mimogrede in nenačrtovano. Do našega pogovora še nisem pomislila, da bo ta kar kmalu (smeh).

Najbolj ji diši šopek rož

Kaj – tako duhovnega kot materialnega – si želite za letošnji rojstni dan?
Vsa ta leta sem zelo veliko delala na duhovnosti, prebirala literaturo in prevzgajala samo sebe, da zdaj lažje živim sama s seboj. In če bo ta mir ostal tak, kot je zdaj, in da ne bo kdo zelo suval vanj, bom zelo vesela. Kar se pa tiče materialnih stvari, pa bo čez nekaj let morda res treba reči, če mi lahko kupijo določeno stvar, saj si bomo verjetno kupovali le to, kar potrebujemo. Včasih smo za darila zapravljali ne glede na ceno, zdaj pa bolj sledimo temu, kaj kdo potrebuje, in ne zapravljamo cekinov v prazno.

Najlepše in najslabše darilo, ki ste ga prejeli?
Najslabše je bil dragoceno parfum, ki sem ga takoj dala od hiše, ker mi res ni bil pisan na kožo in me je ob njem strašno bolela glava. Trapasto je kupovati takšne reči, saj lahko nekoga razočaramo.

Lepo darilo pa mi je že to, da se nekdo spomni name in me preseneti, pa naj bodo to sodelavci ali prijatelji. Take stvari mi zelo veliko pomenijo. Mogoče se bo slišalo patetično, a najbolj se razveselim šopkov rož; cvetje imam strašno rada. Pa presenečenj, ki mi jih Ula scmari sama od sebe. Paketek v paketek in take stvari, da se človek še malo igra zraven, to se mi zdi zelo ljubko.

Najbolj noro rojstnodnevno praznovanje ...
Rojstnega dne že od nekdaj nisem praznovala, tudi v najstniških letih ne. Te navade nisem imela, rojstni dan me je vedno ujel mimogrede, pogosto še na dopustu. Iz mladosti pa se ga ne spomnim tako zelo, ker se je takrat začela šola. Za rojstni dan sem vedno dobila zvezke in torbo. Morda ravno iz tega razloga nisem bila tako vzhičena.

Miša zapušča leto pod vplivom trojke

Numerologinjo LiLi SoRuM smo vprašali, kaj Mišo čaka v prihajajočem letu.

"Miša Molk se nahaja v osebnem letu pod vplivom števila 3, ki je leto notranjega otroka, čas ustvarjanja in kreativnosti. To je čas, ko smo deležni nenadnih presenečenj, pozitivnih, a povsem nepričakovanih premikov v življenju. Načeloma naj bi to bilo srečno leto, a opozoriti gre, da se v tem letu v nas prebujajo tako otroške sanje kot tudi strahovi in morebitne travme iz otroštva, ki jih še nismo presegli. Molkova naj ta čas izkoristi za izražanje in raziskovanje same sebe, svoje notranjosti ter raziskovanje še drugačnih načinov ustvarjanja in izražanja, denimo pisanja, slikanja … V leto 2013 pa jo čaka obdobje, ki je nasprotje letošnjega. Na njo bo vplivalo število 4, ki označuje delo, resnobnost, tudi pretirana previdnost in pa soočanje s strahovi preteklosti.“