Magazin > VIP
30978 ogledov

Danica (Poroka na prvi pogled) o moževi smrti: "Verjela sem, da bom do konca življenja njegova žena"

danica lončarič, poroka na prvi pogled Planet TV
Danica je pred štirimi leti postala vdova.

Danica iz šova Poroka na prvi pogled je pred kamerami razkrila, da je mama samohranilka. Ima dva otroka, stara 13 in 8 let, ki ju, odkar je pred štirimi leti v tragediji izgubila moža, vzgaja sama.

"Po letih učenja, spoznavanja življenja in oblikovanja lastne identitete, sem spoznala tudi moškega, ki mi je ustrezal v vseh pogledih –  Matevža. Z njim sem se poročila, nama rodila dva čudovita otroka in kmalu za tem tudi ugotovila, da zakon ni pravljica ampak "podjetje", v katerega je treba vsak dan vlagati veliko truda, potrpljenja, ljubezni in spoštovanja. Priznam, ni bilo lahko, a vseeno vredno vsakega truda. 19.5.2017 je dan, ki si ga bomo jaz in moja otroka zapomnili do konca življenja. Bil je petek, ko je ljubezen mojega življenja in moj najboljši prijatelj UMRL. Po treh dneh iskanja in treh dneh tavanja v temi, ko nisem vedela kje je, sem dobila klic, da ga je policija našla. Mrtvega. To je bila izkušnja, ki nas je globoko zaznamovala, namreč mojega moža ni bilo več," je Danica, ki je NLP terapevtka, o moževi smrti zapisala na svoji spletni strani.

Njena pot do srečnega življenja

Za Žurnal24 je Danica razkrila, kako težko je biti za družino odgovoren sam in kako je potekalo njeno žalovanje.

"Samske mame in tudi očetje stojimo pred zelo velikim izzivom pri sami vzgoji otrok, saj so odločitve izključno le naše in nimamo podpore partnerja, ki bi lahko sugeriral ali pokazal tudi kakšen drugi vidik na vzgojo in družinsko življenje. Tudi finančno breme je samo na naših plečih, zato so nam kot enostarševska družina odrekanja dobro znana, po drugi strani pa, če z otrokom vzpostavimo dobro komunikacijo in dober odnos, dobimo popolno, najlepšo in brezpogojno ljubezen," pravi Danica, ki tudi poudarja, da lahko partnerja izgubiš na več načinov - zaradi smrti ali druge osebe. "Vsaka takšna izguba ima svoj način žalovanja. V primeru, ko gre za smrt, je ta proces precej zahtevnejši. Vsekakor si morate vzeti čas za žalovanje, a ne žalujte v nedogled. Postavite si jasen cilj, določite si termin, da bo potekalo žalovanje naravno, in v tistem času počnite, kar vam je volja. Ne ozirajte se na druge! Vaše žalovanje je vaš proces. Dovolite si živeti naprej, saj niste umrli vi! Govorim iz osebne izkušnje, ko se ti v trenutku zruši cel svet, vsa vaša prihodnost v trenutku postane brezpredmetna in ne veste, kdo ste in kam pripadate. Za trenutek sem izgubila celo svojo identiteto, ker sem dejansko verjela, da bom do konca svojih dni njegova žena in se veselila starosti z njim. Pa je žal usoda imela drugačne načrte."

Kandidatka šova še pravi, da si je dovolila žalovati na svoj način in se z mnenjem drugih ni obremenjevala. 
"Če bi sedela doma, bi me nagnali ven, če bi šla ven, bi rekli, da se to ne spodobi. Zato sem svojo usodo vzela v svoje roke in »strukturirano« žalovala. Prevzela sem kontrolo nad svojimi čustvi in se pripeljala do tukaj, kjer sem danes. Srečna! Pomembno je, da si zastavite jasne in nove cilje v obdobju žalovanja, jih časovno opredelite, priporočam pa tudi, da ta čas izkoristite za to, da ugotovite, kakšne so vaše vrednote in kdo so vaši resnični prijatelji. Zavedajte se, da ni konec vašega življenja. Čez čas boste ugotovili, da ste dobili priložnost za novo življenje," nam je še zaupala Danica in dodala: "Dovolite si iti na zmenke, pa četudi ne bo prijetno, pojdite iz svoje cone udobja. Premislite, kakšnega partnerja si želite, bodite specifični do najmanjše potankosti. A ves čas delajte na sebi, družite se, berite knjige, potujte, spoznavajte nove ljudi, dovolite si biti drugačni, kot ste bili prej. Pomembno je tudi to, da bo vaša naslednja ljubezen popolnoma nova zgodba, zato jo nikar ne primerjajte s prejšnjo. Zavedajte pa se tudi tega, da bo vaš pokojni partner/partnerka vedno živel-a v vas. Vaši možgani in vaše srce so ustvarili čustva in te ljubezni, ki jo nosite v sebi, vam nihče ne more vzeti."
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.