Magazin > VIP
10013 ogledov

Danska kraljica udarila po vnukih: "V šoku smo"

princ Joachim Profimedia
Danska kraljica je s to odločitvijo povečala razkol med sinovoma.

Otroci princa JoachimaNikolai (23), Felix (20), Henrik (13) in Athena (10), od 1. januarja 2023 ne bodo smeli več uporabljati naziva princ oziroma princesa. To je sklenila kraljica Margrethe in s to odločitvijo zagotovo povečala razkol med sinovoma.

Z dvora so sporočili, da želi njeno veličanstvo vnukom podariti več svobode, saj jih kraljeve dolžnosti in pravila dvora sedaj ne bodo več omejevali. Več kot očitno pa se z mlajšim sinom pred javno razglasitvijo novice ni posvetovala ...

"Vsi smo zelo žalostni. Ni zabavno gledati, kadar slabo ravnajo s tvojimi otroki. Znašli so se v položaju, ki ga ne razumejo," je časniku Ekstra Bladet zaupal princ, in dodal: "Za to sem izvedel pet dni prej." 

53-letnik je sicer že maja izvedel, kaj namerava storiti kraljica, a poudaril, da je bil prvotni načrt drugačen. Njegovi otroci bi nazive izgubili šele, ko dopolnijo 25 let. "Lahko povem, da so moji otroci razburjeni. Ne vedo, kje stojijo, v kaj naj verjamejo in zakaj jim bo odvzeta identiteta. Zakaj morajo biti na takšen način kaznovani?" je še dejal princ, na vprašanje novinarke, kako ta odločitev vpliva na njegov odnos z mamo, pa je odgovoril: "Mislim, da je razlaga odveč ..."

Oglasila se je tudi Joachimova bivša žena Alexandra, s katero ima dva sinova. "Zmedeni smo, žalostni in v šoku. Udarilo je kot strela z jasnega. Počutijo se izobčene in ne razumejo, zakaj jim bodo vzeli identiteto," je dejala.

Kraljičina odločitev pa ne vpliva na otroke prestolonaslednika Frederika. Christian, Isabella, Vincent in Josephine bodo ostali vidnejši člani dvora. Tudi zato danski mediji pričakujejo veliko družinsko krizo.

Poznavalec razmer na dvoru, Steen Olsen, meni, da so Joachima po nepotrebnem osramotili, saj njegovi otroci v nobenem primeru niso opravičeni do apanaže. Odvzem nazivov tako nikakor ne vpliva na stroške dvora. Najbolj trpi princ Nikolai, ki si je s pomočjo naziva, ki vsekakor odpira mnoga vrata, pomagal zgraditi kariero kot maneken.

 

Komentarjev 3
  • Kmodri 19:40 30.september 2022.

    Tablice se poslavlja iz realnega življenja.

  • popokatopetl 08:43 30.september 2022.

    Joooj, pol ne bodo primerni za može kakšnim tujim princesam?