Magazin > VIP
93265 ogledov

Darja iz Ljubezni po domače: Dve sosedi jo tožita

darja tomažin POP TV
Po tem, ko so ji razdejali posestvo in zastrupili živali, se je Darja Tomažin znašla na sodišču.

Zvezda šovov Kmetija in Ljubezen po domače Darja Tomažin je bila lanskega avgusta tarča vandalov, ki so ji razmetali smeti, zlomili kletke, spustili živali, ji uničili hrano za živali in ozimnico, stene počečkali s kljukastim križem in, kar je najhuje, zastrupili mlade zajce.
Darja je tistega jutra videla, kdo so bili storilci, a ker ni bilo drugih očividcev, jih ni mogla tožiti. "Ob 5. uri zjutraj me je zbudilo razbijanje. Videla sem, kako so se skrili za kozolec. Med njimi je bila oseba, ki sem jo z odprtimi rokami sprejela v svoj dom. Jedla je z mojega krožnika, spala pod mojo streho. Moja družina ji je fizično in finančno pomagala, da si je čimprej uredila hiško, v kateri sedaj živi. Počasi pa je padla maska in pokazala je pravi obraz. Začela si je lastiti vse po vrsti, celo moje delavce je na pretkan način zapeljala s svojim šarmom. Morala sem ukrepati in si s tem nakopala njeno sovraštvo. Iz nje je kipelo ljubosumje, večkrat me je fizično napadla. Žal mi je, da je nisem za vsak napad prijavila. Mislila sem, da se bo pomirilo, meni se pa tudi ni ljubilo z njo ukvarjati. S to sosedo, ki sem ji nekoč zelo pomagala, sva na bojni nogi že več kot sedem let."

Omenjena soseda je na Darjinem zemljišču postavila ograjo, s katero je oteževala odvoz smeti. Komunalno podjetje ji je zato naročilo, naj smeti pušča na Darjinem zemljišču, na vogalu, kjer naj bi bila občinska pot, kar pa ne drži, pravi Darja, ki ji ni bilo prav, da bi se na njeni zemlji zbirale tuje smeti.

Soseda se o rešitvi te težave ni želela pogovoriti. "Nekako je bilo treba spodbuditi reševanje problema,“ pravi Darja, ki je sosedi zato na služnostno pot, ki sicer poteka po njeni zemlji, nasula pesek. "Seveda z razlogom, da se cesta utrdi in uredi in z upanjem, da se bo mogoče le spomnila in prijela za lopato. S tem sem ji nehote onemogočila dostop do doma. Do svoje hiše je sicer lahko prišla še po drugi poti." Soseda jo je zaradi tega tožila. Postopek še poteka.

To pa ni edina soseda, s katero je Darja prišla v konflikt. Zelo jo je razočarala njena dobra prijateljica, ki je menda videla, kdo ji je poleti razdejal posestvo, a je o tem molčala. Tožila jo je, ker ji je Darja po kratkih telefonskih sporočilih zagrozila, da ji bo zaprla pot, če se ne bodo pogovorili o rešitvi za težave s služnostnimi potmi. Zvezda resničnostnih šovov danes sicer priznava, da to morda ni bil pravi način. Uvid je prišel prepozno. Ko je Darja nekega dne prišla iz trgovine in pustila avto pred svojo hišo ter tako za kratek čas zaprla glavno pot, ga je soseda fotografirala in jo prijavila policiji, češ da ji onemogoča dostop do doma. Sodišče je na podlagi fotografije in Darjinih sporočil odločilo, da mora Darja plačati kazen v višini 1000 evrov, pravi naša resničnostna zvezda. "Lahko bi šla okoli avtomobila ali se zapeljala po travniku. Dovolj je prostora. Sodišče me je brez opozorila obsodilo na denarno kazen. Seveda sem se pritožila, postopek še traja. Prepričana sem, da bo poštenost zmagala. Nisem brez greha, a za dobre medsosedske odnose bi prej z veseljem odstopila nekaj kvadratnih metrov zemljišča … Sedaj pa se bom borila za vsak centimeter zemlje, dovolj je tega, da so hodili po meni in me izkoriščali."

Komentarjev 10
  • Meli 00:14 06.julij 2021.

    Joj....mare.dr. Raje pometi pred svojim pragom. Tvoj primitiven komentar, je tvoje ogledalo....

  • ivanka39 18:06 29.junij 2021.

    resnica je ,dače ponudiš prst hočejo tedve celo roko.res sta obe zelo nesramni.imeti take ženske za sosede.

  • ivanka39 17:48 29.junij 2021.

    mare.dr veš,če bitisamo malotega delala kod dela DARJA,bite že pobralo,ne od dela ampak od fovšarije tako kod njene sosede.