Magazin > VIP
2508 ogledov

Debeli moški so boljši ljubimci?

seks_penis_230109_01 Žurnal24 main
Ta raziskava laska moškim, ki imajo svoje "orodje pod streho“.

Na turški univerzi v Erciyes so izvedli raziskavo o spolnem življenju, v kateri je sodelovalo dvesto moških. Študija, ki je bila objavljena v strokovni reviji International Journal of Impotence Research, je razkrila, da so debelejši moški v postelji bolj vzdržljivi.

V povprečju je pri močnejših moških do ejakulacije prišlo 90 sekund pozneje kot pri moških, ki so bili manj težki. Ugotovili so tudi, da v povprečju moški v postelji vzdrži šest minut. 

Razlog za to, da debelejši moški omagajo pozneje, raziskovalci vidijo v tem, da je pri njih raven ženskega hormona, estrogena, višji. Ta hormon naj bi zaviral moški orgazem, tako kot tudi zmanjšana količina hormona serotonina. Že pretekle študije so pokazale, da je verjetnost, da bo oseba dobila depresijo, pri ljudeh z previsoko težo za kar 25 odstotkov višja. Raven serotonina naj bi bila pri osebah z depresijo nižja, kar je lahko tudi razlog za pretirano željo po hrani. "Čeprav vemo, da naša študija ne vpliva na zdravljenje pacientov, pa so naši izsledki lahko koristni za razumevanje fiziopatologije prehitrega izliva,“ so zapisali raziskovalci. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.