Magazin > VIP
217 ogledov

Dedinja prodala otok z mrtvim dedkom

Athina ni odraščala v Grčiji, zato zna zelo malo grško. Živi v Švici in Brazilij Žurnal24 main
Dedinja Athina Onassis že leto dni prodaja otok, na katerem je pokopan njen dedek, svetovno znani ladjar Aristotel Onassis, in končno je našla kupca – italijanskega oblikovalca Giorgia Armanija.

Otok Škorpijoni, velik skoraj en kvadratni kilometer, je Athina Onassis začela prodajati lani. Zanj se je zanimalo kar nekaj mogotcev, med njimi arabski bogataši in ustanovitelj Microsofta Bill Gates, a pristal naj bi v rokah italijanskega oblikovalca Giorgia Armanija. Koliko bo 76-letnik odštel za dragoceni otoček, ni znano. Znano je le, da so povprečni stroški za otok okoli 1,5 milijona evrov na leto.

Jonsko morje in pridih Sredozemlja nista vse kar, Škorpijoni skriva. Na njem so namreč pokopani legendarni ladjar Aristotel Onassis, njegov sin Alexander in njegova hči Christina. V svoji oporoki je Aristotel zapisal, da dovoli le prodajo otoka, medtem ko se kapelice, kjer je njegova grobnica, ne sme prodati.

Athinino premoženje ocenjujejo na šest milijard evrov. Leta 2008 je 25-letnica v Grčiji prodaja kar nekaj družinskih posesti in družinskega nakita, zato se Grki bojijo, da bi se dedinja iz Grčije povsem umaknila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.