Magazin > VIP
230 ogledov

Dejan Vunjak: "Moram priznati, da sem jo še dobro odnesel"

zvezde plešejo, Dejan Vunjak Saša Despot
Zmagovalec prve sezone šova Zvezde plešejo je glasbenik Dejan Vunjak, ki je v finalu premagal Denisa Porčiča – Chorchypa in Majo Martino Merljak. Takoj po zmagi je strnil vse občutke iz šova v nekaj besed.

Kam boste postavili plesni globus?

Definitivno bo šel v moj glasbeni studio, ker je lepo, če je ena takšna nagrada tam, da te spominja, da je v življenju vse mogoče, če se le hoče. Nikoli v življenju si nisem mislil, da bom dobil nagrado za ples.

Doma imate sestro, ki je plesalka … Kako je komentirala vaše nastope?

Moram povedati, da je bila izredno ponosna, to se ji je videlo v očeh in to mi res veliko pomeni. Sestra je fenomenalna plesalka, je tudi trikratna svetovna prvakinja v show dancu s svojo skupino, jazz plesalka in vse živo. To mi res veliko pomeni, ko pove, da je ponosna name.

Kako daleč ste mislili, da boste prišli, ko ste se prijavili?

Upal sem, da pridem vsaj do polovice, karkoli več je samo še nekakšna nagrada oziroma neka lepa pot. Nisem pa si predstavljal, da bova s Tadejo prišla do samega konca.

Boste nadaljevali s plesom?

Definitivno! Škoda bi bilo vse to znanje, to veselje in korake pozabiti. Definitivno bom svoje znanje vlagal v ples, ker je to odličen šport, odlična rekreacija in če ima kdo možnost, naj gre plesati, ker je to en kup zabave in hkrati trdega dela. Ti naredi dobro postavo! Jaz sem shujšal kar osem kilogramov …

Boste zaplesali v svojih videospotih?

Joj, dobro vprašanje (smeh). Ne, ne, še vedno potrebujem svoje plesalce. Je pa res, da komaj čakam, da se vrnem v pevske vode 100-odstotno.

Ste utrpeli kakšne poškodbe?

Moram priznati, da sem jo še dobro 'odnesel', glede na ostale sotekmovalce in plesalce. Do zdaj sem imel le dvakrat težave s koleni, malo gležnji, modrice, zavozljan hrbet … Moram potrkati, da sem jo v redu skupil (smeh).

Ste kdaj pomislili, da bi odnehali?

Ne, to pa res ne. Ko si enkrat v tem vrtincu, tornadu, na avtocesti plesa, se tako hitro vse odvija, da nimaš časa razmišljati. Iz enega plesa prehajaš v drugega, vmes se družiš z ljudmi, ki so v tem s tabo in moram priznati, da sem res užival.

Kateri ples je bil vaš najljubši?

Ne morem povedati, kateri ples je bil moj najljubši, ker ima vsak delček tiste posebnosti … Jive prvi padec, passodoble je prvi ples, kjer sem moral stopiti iz cone svojega ugodja, cha cha je bila prva desetka, charleston prva 40-ka …

Pa najtežji ples?

Kondicijsko definitivno charleston. Najbolj čustveno težek ples je bil passodoble, kjer sem moral izraziti jezo in agresijo … Vsak ples je bil po svoje težek. Pri rumbi sem moral pokazati strast …

Se dovolj dobro spoznate na ples, da bi se pridružili sodnikom?

Ne, joj … (smeh). Skozi to oddajo smo se ogromno naučili, ampak vseeno, ko gledaš profesionalne plesalce, je to nepopisna razlika. Oni so res veliki profesionalci.

Katerega sodnika ste se najbolj bali?

Andrej je bil vedno med ljubšimi sodniki … Sem se pa od vseh štirih naučil nekaj. Največjo težo pa mi je dal Andrejev komentar. Pri njemu sem res začutil, s kakšno lahkoto delajo profesionalni plesalci te težke, včasih grobe gibe. Neverjetno.

Ste pričakovali takšno strogost sodnikov?

Andrej je na začetku res malce šokiral, a konec koncev, če bi vsi samo hvalili, ne bi bilo napredka. Res sem poslušal vse komentarje, ki so nam jih dajali. Vsaka pozitivna in negativna kritika je odlična za nadaljnje učenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.