Magazin > VIP
90002 ogledov

Delovna akcija ji je prenovila hišo, sedaj prestaja pravi pekel

Polona Voyo
Pristala je na cesti, a se bo borila.

Pred nekaj dnevi je v javnosti odjeknila novica, da naj bi Polona Cvirn, ki ji je Delovna akcija obnovila hišo, le to prodajala. Gledalci priljubljene dobrodelne oddaje so skočili pokonci, na Polono in njeno hčer so se usuli negativni komentarji. A po prvem plazu očitkov se je izkazalo, da ni vse, tako kot je bilo videti. Oglas za prodajo hiše je iz portala Nepremičnine.net je izginil, oseba, ki pa je hišo prodajala, ni želela dajati izjav. Se pa je oglasila Cvirnova in razkrila, kaj se je dogajalo.

Pojasnila je, da je hišo odkupila, da pa prejšnji lastnik hiše ne najde denarja, zato so jo postavili na cesto.

"Imela sem pogodbo do 30. aprila, da se to izplača, jaz sem jim poslala dokazila 3. aprila, da je to plačano. Oni pa so 6. maja rekli, da denarja ni bilo nakazanega in so me lastnoročno postavili ven z vsemi vrečkami stvari," je povedala za Mariborinfo. Dodala je še, da ni dobila ne Hoferjeve kartice ne telefonov, ne žlic in vilic, ničesar, razen oblačil.

Plačala si bo odvetnika

Kot je še pojasnila Cvirnova, sta s hčerko Lariso v prenovljeni hiši živeli tri mesece, potem pa so ju postavili pred vrata. Poudarja pa, da ima vsa dokazila, zato se bo zgodba odvijala naprej na sodišču. "Tudi, če delam cele dneve, si bom odvetnika plačala in si vse uredila, ker ne dovolim, da se mi dela takšna krivica in da me vsi blatijo. Z zadnjimi atomi moči grem v to," je pojasnila za omenjeni portal. Kot še pravi, sama hiše ne bi nikoli prodajala, po obnovi sta v njej s hčerko lahko končno normalno zaživeli. Razložila je še, da so jo kontaktirali tudi iz Delovne akcije, naj jim pošlje določena potrdila.

Polona Larisa | Avtor: Voyo Voyo

POP TV družine in posameznike skrbno izbere

Vprašanje, kaj se v dotičnem primeru dogaja, smo naslovili na POP TV. Odgovorili so: "Družine in posameznike, ki jim dom prenovimo, skrbno izberemo na podlagi več uradnih dokazil. Tudi omenjeno stanovanje smo prenovili v upanju, da bomo stanovalki polepšali življenje v njem.  To je tudi naše edino vodilo pri ustvarjanju oddaj, saj smo v  petih sezonah Delovne akcije prenovili že 35 domov in s tem pomagali tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo."

Oglasila se je ena od lastnic hiše

Kot pa poročajo Slovenske novice, se jim je oglasila ena od lastnic hiše, ki je dejala, da je bila Polona najemnica hiše, želela jo je odkupiti za dobrih 40 tisočakov, ker pa denarja lastniki niso dobili, so jo po izteku pogodbe prosili, naj stanovanje zapusti. "Bili smo pri notarju, sklenili pogodbo, vse overili, nato pa denarja ni bilo," je dejala za omenjen portal, dodala pa tudi, da jim je pokazala odrezke mBillsa in zatrjevala, da je zadevo plačala in da ne ve, kje se je zalomilo.

Nakazilo prek mobilne denarnice mBills

Kot še navajajo Slovenske novice, jim je Polona posredovala zaslonski posnetek domnevnih nakazil v omenjeni aplikaciji.

"Kupnina naj bi bila razdeljena na več delov, saj je lastnikov hiše več. Zneski posameznih transakcij, ki jih je po svojih trditvah opravila, se gibljejo med 10.250 evri in 11 tisočaki. Kmalu se je pojavilo vprašanje, kako je lahko prek  mBills nakazala tolikšne zneske, saj po naših podatkih višina transakcij, ki jih posameznik lahko izvede v enem mesecu, pri omenjeni mobilni denarnici omejena na 10.000 evrov," še piše omenjeni portal in pojasnjuje: "mBills je sicer mobilna e-denarnica, priročna za hitro plačilo žemlje v pekarni ali položnice za elektriko, ki se izvede prek mobilnika in ne potrebuje zamudnega vpisovanja TRR-številk in sklicev. Da bi kdo z njo poskušal plačati hišo, pa še nismo slišali."

Odzvali so se tudi v družbi mBills: "Še enkrat bi želeli poudariti, da skladno z veljavno zakonodajo, družba ne sme razkrivati podatkov svojih uporabnikov glede uporabe storitev naše družbe. Gre za osebne podatke, ki jih moramo kot regulirana finančna institucija varovati v skladu z najvišjimi standardi varnosti. Bi pa želeli poudariti, da glede na posnetke zaslonov, ki naj bi dokazovali več zaključenih plačil v mobilni denarnici mBills, z veliko gotovostjo ugotavljamo, da nobeden izmed posnetkov ni pristen in gre za ponaredbo. V prilogi k temu odgovoru vam pošiljamo primer pristnega posnetka zaslona v primeru uspešno zaključene plačilne transakcije v mobilni denarnici mBills. V kolikor bomo v družbi ugotovili, da obstajajo v zvezi s tem znaki kaznivega dejanja, bomo to naznanili pristojnim organom pregona."

Komentarjev 4
  • mateja7 15:21 11.junij 2022.

    Mogoče ima zdaj plan priti do hiše na ta način, da bo uveljavljala vlaganja.

  • rd2dmk2 09:19 11.junij 2022.

    včasih je bilo najprej štalca potlej kravca. ampak danes je pa vse drugač. ja no in ne vem kako gre POP TVlahko prenavljat nepremičnino najemniku ? HALO !! je šel slučajno kdo vprašat lastnike hiše o predelavi? ma aveste to ...prikaži večo je tako kot iz kakšne holivudske komedije tipi nosijo iz stanovanja klavir, pa jim priskočite na pomoč, e. tipi pa kradejo klavir. ja no človek bi pomislil da cela firma POP TV pa ima enga pravnika, da bi mal kakšen paragraf pregledal. no ja ko bi vsaj dobre vile imel!

  • 4krogci 07:24 11.junij 2022.

    Kakšen pekel prestaja??? Kaj vam novinarjem ni jasno??? Prilaga ponarejene izpiske kako je dnar nakazala!! Pač z lazmi in zavajanjem je hotla pridit do hise! Valda je lastnikom blo zadosti in so jo vrgli vn! In kao je uboga in ...prikaži več bla bla a po drugi strani je imela 40jurjev na racunu za nakup hise? ja pa ja de in pol svizec zavije čokolado!!