Magazin > VIP
666 ogledov

"Denar bova dala Alji in Filipu"

Sarč in Deni, Paradise Hotel
1/10
Planet TV
Resničnostni šov Paradise Hotel je dobil zmagovalca, in to kar dva. Sarč in Deni sta si nagrado razdelila na pol. Oba sta priznala, da nista igrala, imela pa sta oba tudi nekaj težav.

Najprej čestitke ob zmagi. Kakšni so občutki, ko sta dobila toliko denarja (50 tisoč evrov)?
Sarč: Zaenkrat še ne dojemava. Sem zelo vesela, ljudje nama čestitajo.
Deni: Nisem pričakoval, da bova zmagala ali prišla do finala.

Nagrado sta si delila na polovico. Za kaj bosta porabila denar?
S. Nisem še razmišljala. Rada delam v kozmetiki, tako da nekaj na tem področju.
D: Nisem še razmišljal, kaj bom z njim naredil. Najprej bom počakal, da bo nakazan.

Ga bosta s kom delila?
S: Da, nekaj bom dala staršem. Z Denijem sva se pogovarjala, da bova nekaj dala Alji in Filipu (vsakemu tisoč evrov).
D: Sem ga obljubil Filipu in Alji.

Je nagrada vredna takšnega izpostavljanja?
S: Nagrada 50 tisoč evrov je kar velika za eno osebo. Lahko bi pobrala vse, če bi spustila kroglo, vendar se mi ni zdelo vredno, ker me ljudje ne bi enako gledali. Pa tudi sama nisem takšna oseba. Spoznala sem nekaj ljudi in nabrala izkušnje. Sama sebe sem presenetila in nisem se psihično obremenjevala. Imeli smo se dobro, zabavali smo se.
D: Več ali manj sem bil prikazan v dobri luči. Na koncu sem bil psihično zelo utrujen od vsega premišljevanja in taktiziranja in bi lahko rekel, da je zmaga zaslužna oziroma vredna. Ni bil ravno dopust.

Sta mogoče podvomila, da bi kdo od vaju v finalu spustil zlato kroglo in sam pobral denar?
S: Ko sem sama držala kroglo, nisem nikoli pomislila, da bi jo spustila. Sem se samo bala, kaj če bi jo spustil Deni. Od 35 tisoč naprej me je bilo malo strah, vendar sem bila 70 odstotkov prepričana, da je ne bo. Se mi je pa porajalo nekaj zgodbic o njem. Reševalo ga je to, da se je držal, kar je obljubil.
D: Niti enega dvoma nisem imel. Spoznal sem jo v tem času skozi Filipa in nisem imel dvoma.

Sta se tako dogovarjala v zadnjem tednu?
D: Sva se nekako dogovorila, da si ga bova bova razdelila. Nisem imel namena, da bi ga sam pobral. Ko so se postavila pravila, sem hotel vedeti samo, na kakšen način si ga razdeliva. Zame ne bi bila zmaga, da bi kroglo vrgel pri 45 tisoč evrih.

Vaju je presenetila odločitev Lili, da vama je na koncu izkazala podporo?
S: Denija je kar presenetilo, mene pa ne. Ko se je vrnila, je bila čisto drugačna. Zunaj je bila nekaj tednov in se je nekaj naučila. Ko je izbrala naju, je rekla, da ne bo delala s čustvi, ampak z razumom in tako je tudi naredila.
D: Ta odločitev je bila zame čisti šok. In tudi šok, da se Renata ni postavila za mene. Z njo sem imel vezo od prej. Lili me je presenetila in s tem malo popravila vtis zaradi Gregorja, Alena in drugih prijateljev.

Par nista bila nikoli prej, razen zadnji teden in enkrat vmes. Če bi se prej ujela kot partnerja, bi gradila na zaupanju in ostala skupaj do konca? Kaj bi bilo v tem primeru z Aljo?
S: Ko je Filip dobil imuniteto, sva ga rešila. Že takrat sem rekla, da mi je bil na drugem mestu, Filip pa na prvem. Ko je Filip izpadel, je bil Deni na prvem mestu. Dokler je bila Alja, mi ni padlo na pamet, da bi se postavila k Deniju. Večkrat smo se zamenjali. Vedeli smo, kako čutimo drug do drugega. Vedla sem, da je v redu fant in z njim lahko pridem do konca. Deni bi poskrbel, da bi bila Alja s kom drugim.
D: Sarč je karakterno in vizualno super punca. Filip je naredil dobro potezo, da je stopil za njo, ko smo vsi stopili za staro Saro. Igra se gradi na zaupanju in če bi imel s Sarč popolno zaupanje, bi čustva pustil na strani in z njo nadaljeval igro.

Sara, Domna si poslala domov, ko je stal ob Deniju. V katerem primeru ga ne bi poslala domov?
S: V zadnji igri, če bi šla Dragica domov namesto Alje, bi v vsakem primeru letel Domen. Težko ga je bilo izbrati pri novih fantih (Mič, Mare), ki jih nisem dobro spoznala.

Sara, z Domnom sta bila precej skupaj, že ko si sama prišla v šov in skrbela zanj, pa kasneje ko je on skrbel zate... Zakaj mu v vsem tem času nisi uspela stoodstotno zaupati?
S: Trudila sem se, da bi mu zaupala. Samo takrat, ko sem bila z Domnom, sem se sekirala. Velikokrat me je prijel za roko in me objel in takrat se nisem počutila najbolje, roke pa nisem umaknila. Kar je hotel slišati od mene, je slišal. Že prej sem videla, kako je manipuliral z drugimi dekleti (z Lili in Saro). Nobeno dekle mu ni popolnoma zaupalo.

Deni, kdaj in zakaj se je sploh začel spor med tabo in Domnom?
D: Začelo se je zaradi Sare. Midva se poznava že od prej, imava skupne prijatelje, mojega brata on dobro pozna. Ko je prišel nazaj v hotel s Sarč, bi takrat lahko naredil boljšo taktično potezo, kot jo je, ko se je povezal s Saro. Najboljše bi bilo zanj, da bi ostal s Sarč, še vedno pa bi imel Lili in Saro, ki sta mu zaupali. In takrat je naredil najslabšo potezo. Jaz tega ne bi naredil. Za njegovo sostanovalko ne bi nikoli stopil.

Vaju je presenetila romanca med Domnom in Anastazijo?
S: Me je presenetilo, ne pa Domen. Presenetila me je ona, ker je vedno govorila, da ima on svoje čare in podobno. Ni me razočarala, me je pa presenetila.
D: Me je. Bolj pa me je presenetila ona. Rekla je, da se težko naveže na ljudi, potem pa je to naredila.

Kakšni so občutki, ko sta se gledala po televiziji?
S: Nisem se mogla navaditi, moj glas je bil drugačen. Ugotovila sem, da sem zelo podobna moji sestri, kar sem vedno trdila nasprotno.
D: Dobro je bilo, ker sem videl še druge stvari, kaj so se drugi menili nekaj metrov stran od mene.

Kakšni pa so bili na splošno odzivi domačih in prijateljev, ko so gledali šov na TV?
S: Prijatelji so rekli, da jim je všeč, da sem takšna, kot sem. Prijatelji so me podpirali, naj grem v šov, še najbolj pa sestra. Govorili so mi, da če bom takšna, kot sem, bom daleč prišla.
D: Dobil sem samo pozitivne odzive. Oče in mama sta šov redno spremljala in sta bila ponosna name.

Sarč, vsi tekmovalci so te hvalili, tudi komentarji zunaj hotela so bili samo pozitivni o tebi... Si bila to ti? Si morda kaj igrala?
S: Ne vem, če bi lahko igrala, razen pri strateških igrah. Nekatere je včasih zmotilo, da sem bila malo otročja, ko sem govorila kot otrok. Takšna kot sem, sem bila tudi v šovu.

Kaj pa ti, Deni? Si ti kaj igral?
D: Človek ne more igrati 48 dni, mogoče en teden ali dva, več pa ne. Sploh v takem okolju. Po dveh tednih pozabiš na kamere. S Sarč sva zato tako daleč prišla, ker sva bila to, kar sva. Nisva igrala.

Deni, si se morda zamislil nad svojim obnašanjem in odnosom do Alje, ko si se gledal na TV?
D: Bilo je malo drugače prikazano. Sem se zavedal, da burno reagiram, to mi je povedala tudi Sarč. Vmes je bil še alkohol. Lahko bi drugače reagiral.

Kako se vama je zdelo vsakodnevno izločanje v zadnjih dveh tednih?
S: Ko je prišla igra, si to tudi pričakoval. Najbolj sem bila negotova, ko sem bila z Domnom. Spraševala sem se, kaj če me on pošlje domov.
D: Vedno bolj je bilo napeto. Nismo vedeli, kdo bo šel, posameznik ali par.

Kdo je po vajinem mnenju neutemeljeno in predčasno zapustil šov?
S: Blaž.
D: Absolutno Filip.

Kdo se vama je zdel najmanj iskren?
S: Blondinka Sara.
D: Domen.

Kdo je najbolj taktiziral?
S: Domen. On bi lahko zmagal v taktiziranju.
D: Domen.

Kaj je bilo težje: ko je prišel novi tekmovalec ali ko je stari odšel?
S: Ko je stari odšel. Na nove smo se navadili in smo jih bili veseli.
D: Težje je bilo, ko so odhajali tisti, s katerim sem bil povezan. Ni mi pa bilo težko, ko so prihajali novi. Novi so večina stopili na našo stran, lahko bi rekel pozitivno stran.

Kaj je bilo v šovu za vaju osebno najtežje?
S: Mogoče zdravje. Tam sem se zredila za šest kilogramov. Zaradi hrane sem pristala v bolnici. Nismo imeli dobre prebave, več dni nisem šla na stranišče.
D: Da ni bilo ur. Da nisem vedel, kaj se dogaja. Da so bile luči ves čas prižgane. Težko si v hotelu dobil pravi spanec.

Se je bilo težko privaditi nazaj na normalno življenje?
S: Nismo si predstavljali, kako bo zunaj. Napili smo se, da ne bi o tem razmišljali. Ko sem bila zunaj, sem iskala mikrofon. Čakala sem, da so se prižigale luči.
D: Ni mi bilo težko, potreboval sem tri dni, da sem se privadil.

Ves čas šova se je poudarjalo, da ni nobenih pravil (razen najti partnerja), a ves čas ste dobivali razna pravila in naloge. Se vama zdi fer, da se zaradi tega, ker ni pravil, lahko zgodi prav vse?
S: Vedela se, če se me bodo hoteli znebiti, bodo to naredili. Sara je šla recimo na najbolj fer način. Kadar sem čutila, da se bo kaj zgodilo, sem imela občutek, da lahko jaz izpadem.
D: Neke smernice morajo biti. Če jih ne bi bilo, bi ostala do konca začetka ekipa. Če ne bi bilo imunitet, se ljudje ne bi menjavali.

Ste vsakič z grozo pričakovali pismo?
S: Pisem je bilo več na dan, kot je bilo prikazano. V igricah, ko veš, da bo nekdo izpadel, je bilo hudo. Včasih smo jih bili veseli, včasih pa ne.
D: Če smo en dan čakali, pa ni bilo pisma, nas je bilo strah, kaj se dogaja. Nismo mogli taktizirati. S pismom smo vsaj vedeli, kaj se dogaja.

Koliko ste komunicirali z ekipo Planet TV?
S: Več ali manj preko pisem, z Majo (voditeljico, op. a.) pa samo na ceremonijah. Sicer pa v spovednicah, kjer so nas spraševali. Vsake toliko časa se je bilo dobro umakniti in se pogovarjati.
D: Bolj kot manj z nikomer. V sili smo lahko poklicali. Z Majo smo zelo malo govorili, sicer pa v spovednici.

Katero življenjsko izkušnjo sta si pridobila v šovu?
S: Zaupanje. Nisem ga imela do drugih, imela sem samo majhen krog ljudi, ki sem jim zaupala. Slabo izkušnjo sem imela s fantom in to je bila velika preizkušnja zame. Sama sebe sem presenetila.
D: Bolj sem odrasel. Drugače sem začel gledati na življenje, imam drugačne prioritete. Moje reakcije so se spremenile. Ko se gledaš po televiziji, se začneš drugače gledati.

Kaj sta o sebi izvedela novega?
S: Da sem sposobna veliko več, kot sem pričakovala.
D: Nisem se zavedal burnih reakcij. Nekajkrat sem res grdo reagiral.

So vaju kamere zelo ovirale? Kako sta se navadila na njih?
S: Prve tri dni se nisem mogla navaditi nanje, kasneje pa je bilo v redu. Mogoče sem jih bolj opazovala pri tuširanju.
D: Po enem tednu smo nanje pozabili. Prvi teden smo še skušali govoriti pravilno slovnično, Domen je tako govoril do konca.

Šov je trajal skoraj dva meseca. Kaj sta najbolj pogrešala?
D: Facebook. In sanje. Nisem mogel sanjati izven Paradise Hotela. Nisem sanjal, da sem doma, vedno sem sanjal o tem okolju.

Večina je komentirala, da v šovu samo poležavate, lenarite in vam je prelepo. Vajin komentar?
S: Bili so dnevi, ko nismo vedeli, kaj sami s sabo, vendar je hitro prišla kakšna naloga. Čakali smo, da se nekaj zgodi. Pa nismo si upali spati, ker smo pričakovali pismo.
D: Dosti je bilo poležavanja, manjkal mi je tek. Bolj je bila uživancija kot karkoli drugega.

Se vama zdi takšno umetno okolje pozitivno za človekovo psiho ali ne?
S: Kakor vzameš. Nekateri so se veliko sekirali. Za nekatere je bila slaba izkušnja. Sara recimo je bila kar veliko v depresiji, ko je prišla ven. V šovu je bila takšna, kot je bila. Mene je motila njena mimika, zato se nisem toliko družila z njo. Imela se je za nekaj več.
D: Ne vem, nekje v sredini. Je izkušnja. Težko bi tako živel.

Alkohola je bilo kdaj celo preveč. Kako pa je bilo s hrano? Ste se navadili na njihovo kuhinjo?
S: Hrana je bila drugačna, kot jo jemo mi, zato smo imeli težave s prebavo.
D: Bolj kot manj smo jedli piščanca in riž na tisoč načinov. In ribe. Bila je zdrava hrana. Manjkala je hitra hrana. Ko smo dobili čevapčiče, je bilo božansko za vse.

Kako mineva dan brez ure? Kako pa brez kakršnekoli tehnologije?
S: Smo se navadili. Tam sem se odvadila gledanja televizije. Mi ni bilo težko, ker ne preživim veliko časa za računalnikom.

Kaj bi naredila, če bi se v šovu pojavila čustva z vajine strani do vajinega partnerja?
S: Ne bi jih pokazala, sploh pa ne pred vsemi.

S katerim fantom ali dekletom iz Paradise Hotela bi se v resničnem življenju, če bi ga/jo spoznal, prijateljstvo lahko razvilo v kaj več?
S: S Filipom.
D: S Sarč, ker je karakterno in vizualno super oseba. Dosti se druživa.

Lahko v takšnem šovu spoznaš pravega prijatelja?
S: Da. Moja sta Alja in Filip.
D: Seveda. Lep primer je Filip, z njim sem skoraj vsak dan skupaj. Z vsemi se razumem, razen z Domnom.

S katerim od tekmovalcev si še vedno v stikih?
S: Filip, Deni in ostali so bolj v Mariboru, tako da se večkrat vidim z Ljubljančani – s Simonom, Dragico in Aljo. Tudi novo leto smo preživeli skupaj.

Ali si po gledanju šova na koga od tekmovalcev drugače gledala?
D: Na Domna. Sam pri sebi sem razčistil. Ko sem videl po televiziji, da je pljuval po meni, sem res spremenil mnenje.

Se vama zdi, da če ne bi bilo Sare, da se ne bi oblikovali dve skupini?
S: Če ne bi bilo nje in Domna.
D: Težko rečem. Bilo je kar v redu, da sta se oblikovali skupini, da sta bila Sara in Domen v drugi skupini. Zaradi njiju sem začel taktizirati. Do petnajstega dneva sem užival in se zabaval, onadva pa sta me potem ustvarila.

Deni, koliko ur na dan ste fantje telovadili?
D: Po eno uro in pol bolj ali manj vsak dan, razen če smo prejšnji dan žurali.

Komentarjev 3
  • hejki 16:33 01.januar 2013.

    50.000€? Kaj pa so morali početi ti tekmovalci v oddaji, da so prišli do finala in tega velikega zneska? Nisem spremljal oddaje...

  • vicvic 16:22 01.januar 2013.

    Čestitke Deniju in Sarč. Dobro unovćita nagrado, saj denar hitro kopniin ceno gubi. Mi je pa žal za Gabra in Anastazijo, Teden pred koncem se je zanju končala igra za nagrado. Velika škoda.

  • vicvic 16:22 01.januar 2013.

    Čestitke Deniju in Sarč. Dobro unovćita nagrado, saj denar hitro kopniin ceno gubi. Mi je pa žal za Gabra in Anastazijo, Teden pred koncem se je zanju končala igra za nagrado. Velika škoda.