Magazin > VIP
108050 ogledov

Denis Avdić na urgenci, to so ugotovili

denis avdić radio 1
Stanje je bilo sprva zelo resno.

Za Denisa Avdića že od nekdaj velja, da ima nabrit jezik, a v zadnjem času nekateri menijo, da se je umiril in da ni več tako oster kot pred leti. A dejstvo je, da Denis ostaja še naprej tisti "stari" Denis, le delovni tempo je malce umiril, predvsem zaradi zdravja.

Nekateri vam očitajo, da niste več tako ostri "na jeziku" kot pred leti, ko ste zaradi kakšne šale morali tudi na sodišče. So ljudje danes manj občutljivi ali ste vi pri šalah bolj pazljivi?

Pazljivejši zagotovo nisem. V trenutku, ko začneš kalkulirati in paziti, kaj boš rekel, lahko daš kar odpoved. Ne moreš vseskozi paziti, kaj boš rekel. Čestitam tistemu, ki to lahko. Vedno rečem prvo stvar, ki mi pade na pamet in zato tudi večkrat udarim mimo, a da bi zaradi tega pazil, to pa ne. Sem pa seveda starejši kot pred desetimi leti in zato tudi drugače delam, kot sem pred desetimi leti. Z leti se spreminjamo, kar je tudi prav.

Koga pa si najraje privoščite, ko si ga?

Nimam nekoga, ki bi si ga izbral. Vse pride spontano. Pogovarjamo se o aktualnih temah. Smo na radiju in poskušamo reflektirati dan.

Številni gledalci so vas močno pogrešali v zadnji sezoni šova Znan obraz ima svoj glas. Je bil vzrok vaše odsotnosti le premajhno plačilo, kot ste namignili na Instagramu, ali kaj drugega. Govorilo se je tudi o televizijskem programu vaših radijskih postaj, kako je s tem?

Da bi jaz zahteval višje plačilo, to ne drži. Na Popu so se odločili za spremembo in to je to. Vem, da je ta informacija krožila … To je prišlo iz moje objave na Instagramu, a naj poudarim, da se veliko hecam in v hecu je bil posnet in objavljen tudi dotični posnetek. V primeru, da bi se na Pop TV odločili za vnovično sodelovanje z menoj, bi zagotovo bil za. Glede televizijskega programa naših radijskih postaj bi bilo bilo pametnejše vprašati koga drugega. Da, načrt je, da gre tudi Radio 1 s sliko na TV, kaj več pa žal ne vem.

Ste si ogledali kakšen del oddaje Znan obraz ima svoj glas s Sašom in Petrom, kako se vam je zdelo?

Sem, ogledal sem si prvo, drugo, šesto in finalno oddajo. Po prvi ne moreš še soditi, saj je le prva, zato sem si še šesto in finalno. Oba imata za seboj nekaj kilometrine, po mojem mnenju sta dala vse od sebe in zadevo pripeljala uspešno do konca. Ima pa vsak svoj način vodenja in ravno v tem je čar. Nekaterim je všeč en, drugim nekdo drug.

V radijske vode se je nedavno podala tudi vaša žena Ana, kako spremljate njeno pot, ji pomagate s kakšnim nasvetom?

Seveda ji pomagam. Ana je 10 let poslušala o radiu, tudi moja družba je predvsem radijska družba in v primeru, če potrebuje nasvet s kateregakoli radijskega področja, ima v telefonu gotovo pravo številko, da lahko v trenutku dobi odgovor.

Ponavadi ste vi tisti, ki zabavate in pomagate drugim. Kako pa je z vami, pustite, da kdo kdaj vas zabava ter po potrebi tudi poskrbi za vas? Bi rekli, da je bila izgorelost pred leti tudi posledica tega, da ste premalo skrbeli zase in morda preveč za druge ljudi in posle?

Pomagajo mi predvsem prijatelji ter tudi radio. Do izgorelosti je pri meni prišlo leta 2017, zaradi tega, ker sem sedem let spal po 4 ure, ostalo sem delal. Delal sem na radiu, televiziji in poleg tega še vsak večer predstave. Ko sem kasneje naredil pregled svojih aktivnosti v petih letih, predno se mi je to zgodilo, sem ugotovil, da sem imel 967 nastopov. To pomeni, da sem bil vsako jutro ob štirih pokonci, delal na radiu ter bil v zadnjih dveh letih in pol še vsak večer na odru. Takrat sem nastopal preko Špas Teatra. Počitka ni bilo. Enostavno mi srce ni več omogočalo tega tempa. Sprva so v UKC Ljubljana mislili, da gre za infarkt in me hoteli zadržati, saj me je tiščalo v prsih in nisem mogel več dihati. Preiskave niso pokazali nič in na koncu smo prišli do tega, da je prišlo do izgorelosti. Ni mi ostalo drugega, kot da potegnem ročno in se ustavim. Takrat sem zaključil s predstavami. Zdaj bom po 4 letih ponovno na odru v Tivoliju, ko imamo Novoletni festival smeha. Priznam, da pogrešam oder, a ne 200 nastopov letno.

 

 

 

 

Komentarjev 3
  • Ender3 13:44 18.december 2022.

    Dober tip je D.Avdič. Ničesar mu ni očitat..

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 13:05 18.december 2022.

    Audiću, sve najbolje oko tvog zdravlja, prosim pa te, da s svojimi intelektualnimi izpadi še dodatno ne poneumljaš ljudi, ki so že itak na tvoji, če ne celo višji inteligenčni stopnji ...