Magazin > VIP
3 ogledov

Depardieu dobil rusko državljanstvo

Gérard Depardieu FameFlynet
Ruski predsednik Vladimir Putin je podpisal dekret, s katerim je francoskemu igralcu Gerardu Depardieuju podelil rusko državljanstvo.

Gerardu Depardieu je nedavno zagrozil, da se bo odrekel francoskemu državljanstvu v znak protesta proti zvišanju davkov za najbogatejše. Odločitev francoskega ustavnega sveta, ki je v nedeljo zavrnil 75-odstotno obdavčitev najpremožnejših državljanov, po besedah Depardieuja "ni spremenila ničesar", zato ostaja v Belgiji, kamor se je preselil, da bi se izognil plačilu spornega davka.

Francoska vlada je medtem sporočila, da bo vztrajala pri uveljavitvi večje davčne obremenitve za vse, ki zaslužijo več kot milijon evrov na leto, in bo sprejela ukrepe, ki bodo skladni z ustavo.

Putin je prejšnji mesec izjavil, da je pripravljen dati ruski potni list Depardieuju, če bi ta to želel. "Če se Gerard res želi preseliti v Rusijo ali dobiti ruski potni list, bo ta zadeva pozitivno rešena," je dejal.

64-letni zvezdnik filma Cyrano de Bergerac je pred tem napovedal, da se bo odrekel francoskemu državljanstvu in da namerava pridobiti belgijski potni list.

Njegova selitev v Nechin, belgijsko vas blizu francoske meje, ki je znano pribežališče francoskih bogatašev, je v Franciji sprožila burne polemike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.