Magazin > VIP
30 ogledov

Depardieu se odpoveduje državljanstvu

Gérard Depardieu FameFlynet
Francoski igralec Gérard Depardieu razmišlja o tem, da bi se za vedno odrekel francoskemu državljanstvu.

Nedavno se je francoski igralec Gérard Depardieu zaradi nižjih davkov preselil v Belgijo. Po novem zakonu naj bi namreč vsak, ki zasluži milijon evrov, moral plačati 75 odstotkov davka.

Francoski premier Jean-Marc Ayrault je igralčevo odločitev, da se preseli le nekaj kilometrov čez mejo v belgijsko mesto Nelchin, označil za "bedno“. V pismu, ki ga je objavil časopis Le Journal du Dimanche, je igralec sporočil: "Zapuščam državo, ker imate uspeh, kreativnost in nadarjenost za nekaj drugačnega... nekaj za sankcijo. Ne pričakujem, da boste sočutni ali me hvalili, vendar zavračam besedo 'bedno'.“

Igralec je povedal, da bo vrnil svoj potni list in kartico socialnega zavarovanja, slednjo pa ni, kot je povedal, nikoli uporabil. "V 45 letih sem plačal 145 milijonov evrov davkov, zaradi česar sem omogočil zaposlitev osemdesetim ljudem.“

"Kdo ste vi, da me obsojate? Tako, da vas vprašam, gospod premier Ayrault in gospod Holland (predsednik, op. a.) vprašam vaju, kdo ste vi? Navkljub mojemu uspehu, apetitu in ljubezenskemu življenju sem svoboden človek in ostal bom vljuden“.

Komentarjev 4
  • privat 13:06 04.julij 2013.

    pa kaj mu neostane dovolj?? jaz bi tudi imel miljon ljubic in znanje pokupovanja državnih uradnikov...da tako lepoživim!!

  • saramara 10:45 18.december 2012.

    In kaj tocno tebi ni jasno? Depardieu je Francoz. Tudi ce pridobi belgijsko drzavljanstvo, to ne pomeni, da ni vec Francoz. Ti lahko pridobis tudi kitajsko drzavljanstvo, pa to se ne pomeni, da si Kitajc.

  • Marko Slovenia 16:30 17.december 2012.

    obstaja beseda oderuštvo, in da ti država vzame 75% tvojega prisluženega denarja (malo se zamisli človek). Verjetno so za recesijo res krivi igralci (država pa ne) naj še sebi kaj obdavčijo s 75%, to je noro.vi tam na ...prikaži več žurnalu bi pa lahko znali pisat naslove, ki ne bi zavajali: Depardieu se odpoveduje državljanstvu (pol pa spodaj)Francoski igralec Gérard Depardieu razmišlja o tem, da bi se za vedno odrekel francoskemu državljanstvu.kaj vam ni jasno???