Magazin > VIP
47 ogledov

Dobrodelne organizacije so jo izkoristile

Rebeka Dremelj Dejan Nikolič
Rebeka Dremelj rada priskoči na pomoč, a ne v okviru humanitarnih organizacij, ki so jo že velikokrat razočarale.

"Odkar imam otroka, sem se kar dosti spremenila. Sicer sem se kot pevka tudi v preteklosti veliko udejstvovala humanitarnih prireditev, a sem prišla do spoznanja, da rajši sama nekaj naredim in vsaj vem, ta denar gre, kot da to prepuščam kakšnim organizacijam," o dobrodelnosti pravi Rebeka Dremelj, ki je letos namesto daril najbližjim, raje podarila hrano tistim, ki jo potrebujejo.

"Za Anino zvezdico sem odločila zato, ker me je prepričala, saj je ena izmed redkih organizacij, ki ne sprejema denarja, temveč le hrano. S hrano si žepov ravno ne moreš polniti, finance pa znajo ponavadi zaiti kam drugam," pravi Rebeka, ki ima kar nekaj grenkih izkušenj: "Take izkušnje sem že imela, vendar o tem ne želim govoriti. Se je že zgodilo, da sem na humanitarni prireditvi kot izvajalka dobila kuverto, za katero sem bila prepričana, da je zahvala, a so bili malo večji potni stroški. Sama sem pristaš tega, da če grem na neko humanitarno prireditev, gremo zastonj in nihče ne dobi plačano. To je zame pojem humanitarnosti, ne da se dogaja, da denar vlečejo organizatorji, za pomoči potrebnim pa se zbere bore malo. Zaradi tega sem se odločila, da bom humanitarnost vzela v svoje roke in ne bom več zaupala organizatorjem tovrstnih prireditev. Nočem metati vseh v isti koš, a v 13 letih kariere sem s humanitarnimi prireditvami imela že veliko negativnih izkušenj."

Komentarjev 4
  • marko 07:57 05.marec 2014.

    Lažnivka

  • Trovlak 11:27 12.januar 2014.

    Ma daj naj ne sere, kako je ona še pred pričetkom "kariere" izkoristila svoj razred glede maturantskega izleta... Takšne lutke bi morale pomisliti na preteklost in ne klobasat kar nekaj v tri dni samo za svojo višjo publiciteto. Kar se ...prikaži več tiče pa humanitarcev s strani glasbenikov, je eden največjih pri nas pevec ene rock zasedbe. Pa ne boste nič javnega o tem izvedeli, ker je tip skuliran, dela glasbo in se promovira samo po glasbeni poti.

  • allstarr111 10:52 12.januar 2014.

    Man se pa zdi zelo egoistično in meprimerno da bilokatera javna oseba javno razgljablja kako ona pomaga nekomu. Tisti ki pomaga iz srca in ne pričakuje publicitete ali zahvala, NIKOLI ne bo javno povedal nič na to temo, kaj šele ...prikaži veče da bi dvakrat v tednu dni obešal tako stvar na veiki zvon.Če hoče kdorkoli pomagat ali pa začuti da bi moral pomagat, naj se samo ozre okoli sebe, ne rabi nobene organizacije.edinmo če hoče da se VE da je POMAGAL