Magazin > VIP
119 ogledov

Dolce in Gabbana za pet let v zapor?

Italijanski par se je znašel pod lupo preiskovalcev. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slavna italijanska modna oblikovalca Domenica Dolceja in Stefana Gabbano obtožnica bremeni neplačevanja davkov. Če bosta spoznana za kriva, ju čaka zaporna kazen.

Modna oblikovalca Domenico Dolce in Stefano Gabbana, ki ustvarjata pod skupno znamko Dolce & Gabbana, sta se znašla sredi preiskave, ki bi ju lahko spravila v zapor. Obtožena sta, da sta prodala svoje podjetje, da bi se izognila plačilu davkov. Podjetje Gado, ki je bilo ustanovljeno v Luxembourgu, je prevzelo nadzor nad znamkami oblikovalcev. Tako naj bi se par izognil davkom v Italiji.

Sodnik se bo v teh dneh odločil, ali sta kriva neplačevanja davkov, po izračunih vlade dolgujeta skoraj milijardo ameriških dolarjev (710 milijonov evrov). Če bodo obtožbe upravičene, vsakega od njiju čaka zaporna kazen do pet let. Oblikovalski tandem se brani, da nista kriva, obtožnico pa sta označila za absurdno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.