Magazin > VIP
910 ogledov

Dolničar zanikal nasilje nad Anđo Marić

Anđa Marić Primož Dolničar sodišče sojenje skrbništvo
1/4
Saša Despot
Pred glavno obravnavo je Primož Dolničar zanikal domnevno nasilje nad nekdanjo ženo Anđo Marić, s katero že več let bije boj za skrbništvo nad njunim sinom.

Danes se je na Okrožnem sodišču v Ljubljani začel nov sodni proces, povezan z bojem za skrbništvom nad sinom, ki ga že štiri leta bijeta pevka in manekenka Anđa Marić in Primož Dolničar. Temu je sicer uspelo pred istim sodiščem že pred časom pridobiti popolno skrbništvo nad zdaj desetletnim sinom Gašperjem, vendar je po Anđini pritožbi višje sodišče sodbo nedavno razveljavilo. Danes pa je moral Dolničar na sodišče zaradi domnevnega nasilja v družini, ki mu ga očita Marićeva in zaradi katerega je Dolničarja tudi prijavila policiji, ta pa je nato skupaj s tožilstvom sprožila postopek proti njemu in ga naposled privedla pred sodišče.

Sodišče je zjutraj Dolničarju ponudilo, da najprej sam prizna krivdo in se v zameno za to s tožilstvom pogodi za kazen, preden bi mu začeli soditi. Vendar Dolničar ponudbe sodišča ni sprejel, saj krivde ne priznava. Glede na vsebino obtožbe je Dolničarjev zagovornik zahteval, naj se javnost zaradi zasebnega življenja družine, še posebno pa mladoletnega sina, izključi iz vseh nadaljnjih obravnav. S tem se strinja tudi Anđa, ki se odslej zagovarja sama, brez odvetnika. Kot domnevna oškodovanka je bila namreč na tem predobravnavnem naroku tudi sama navzoča.

Preden je sodnica oba povabila v dvorano, je Anđa povedala: "To, da se je začel nov proces, je super novica. Me pa zanima, kako bodo nadoknadili otrokovo življenje. Nimam se česa braniti, ne potrebujem več zastopnika. Sem mama, ki zastopa interese svojega otroka. On pa ima pravico, da se odloča sam. Če bo rekel, da hoče biti pri očetu, bom za. Samo da ne bo več nesrečen."

Primož izjav za medije ni želel dati.

Sojenje se bo začelo 30. oktobra, ko bo sodnica zaslišala tudi Anđo. Sodnica je oba akterja prosila, naj se sojenja udeležita, da se proces ne bo zavlačeval v škodo njunega sina.

Komentarjev 1
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 19:21 23.september 2013.

    Zakaj pa otroka ne vprašajo pri katerem hoče bit? Če se ne more odločit oz. ima oba enako rad pa dajo en teden k enemu drug teden k drugemu, oz. mali zbira kje bo.