Magazin > VIP
38 ogledov

Donna Summer do smrti slepila bližnje

Donna Summer EPA
Včeraj nas je zapustila diva Donna Summer. Pevka je izgubila bitko z rakom, čeprav se je zdelo, da ga je premagala. Donna je resnost svoje bolezni uspešno skrivala pred svojci.

Donnini najbližji so sporočili, da je disko diva včeraj umrla na svojem domu na Floridi. Bila je stara 63 let, za seboj pa je pustila neverjetno glasbeno zapuščino. V 70. letih prejšnjega stoletja je zaslovela s pesmimi, kot so Love To Love You Baby, I Feel Love, Hot Stuff in Bad Girls, ki so postale zimzelene. Zadnja leta pa se je bolj kot z glasbo ukvarjala s svojim zdravjem, saj je bolehala za rakom na pljučih. Čeprav se je zdelo, da bo zahrbtno bolezen premagala, pa ji žal ni uspelo. Vse do svoje smrti je namreč skrivala resnost bolezni, kar se je izvedelo šele dan po njeni smrti. "Ves čas je govorila, da rak ni tako resen, da se počuti dobro in da ga bo premagala," je za spletno stran TMZ povedal njen bližnji prijatelj.

Ob tej žalostni vesti so se že oglasile številne zvezde, ki se poslavljajo od legendarne pevke. Kylie Minogue je na Twitterju zapisala, da je bila Donna njena vzornica in glasbeni navdih. "Donna, počivaj v miru," je dodala. La Toya Jackson pa je napisala: "Moje sožalje Donnini družini in njenim prijateljem. Zelo jo bomo pogrešali." Njena sestra Janet pa je dodala: "Donna je zelo vplivala na svet glasbe, nikoli ne bomo pozabili njenega prelepega glasu in neverjetnega talenta."

Za raka kriv 11. september?

Po pevkini smrti se je izvedelo tudi, da je bila Donna dolga leta prepričana, da je bil za raka na pljučih kriv teroristični napad na dvojčka, 11. septembra 2001. Strupeni prah, ki je takrat preplavil New York in povzročil mnogo bolezni, naj bi močno vplival tudi na Donnino zdravje, ki je takrat živela v velikem jabolku. "Zelo sem bila prestrašena. Nisem mogla zapustiti stanovanja, nisem mogla govoriti z nikomer. Zaradi prahu sem morala imeti več dni zaprta okna in spuščene rolete," je nekoč razložila pevka.

Zdravnik John Howard, zvezni zdravstveni direktor za 11. september, je pojasnil, da je zaradi vpliva strupenega prahu umrlo tisoč ljudi, od tega jih je 350 pokopal rak. "Čisto mogoče je, da bo zaradi izpostavljenosti prahu umrlo še več ljudi," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.