Magazin > VIP
28 ogledov

Douglas se je olajšal za 50 milijonov

Kirk Douglas in Anne Buydens Reuters
Hollywoodska legenda Kirk Douglas je pokazal svoje velikodušno srce. V dobrodelne namene je namreč daroval kar 50 milijonov dolarjev.

Petindevetdesetletni igralec Kirk Douglas se je vsekakor izkazal s 50-milijonskim nakazilom (malo več kot 40 milijonov evrov), ki jih bosta z ženo Anne prek Douglasove fundacije namenila petim nepridobitnim organizacijam. Ob tem je povedal, da imata z Anne enak pogled na človekoljubje in verjameta, da lahko tudi na takšen način pomagata pomoči potrebnim.

Del nakazila bosta tako darovala kalifornijskemu domu za ostarele in bolnišnici, kjer bodo denar namenili za izboljšave na oddelku za alzheimerjeve bolnike, del donacije pa bo šel Douglasovemu gledališču Kirk Douglas Theater v Culverju. Med prejemniki njunega velikodušnega nakazila bo tudi Annin krizni center za ženske v Los Angelesu in univerza St. Lawrence v New Yorku, kjer se je nekoč šolal tudi Douglas in ki bo denar namenila za štipendije za manjšine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.