Magazin > VIP
836 ogledov

Družina pokojnega hollywoodskega zvezdnika bo dobila odškodnino

bill paxton Profimedias
Bill Paxton je umrl po operaciji leta 2017.

Bill Paxton, znan po številnih filmskih hitih, med drugim je igral tudi v Titaniku in filmu Twister, je umrl 10 dni po operaciji srca leta 2017. Dočakal je 61 let.

Njegova družina je z agencijo General Anesthesia Specialists Partnership, ki je sodelovala pri operaciji, sedaj dosegla delno poravnavo v višini milijona dolarjev. Svojci pokojnega igralca so jih tožili zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti. Agencija je sicer zanikala krivdo, namen poravnave pa naj bi bilo doseči razumen dogovor o odškodnini in se izogniti dragemu in dolgemu sodnemu postopku. 

Družina sicer toži tudi bolnišnico in kirurga dr. Khoynezhada, ki naj bi bil pri postavljanju diagnoze in zdravljenju malomaren, kar je povzročilo zaplete, ki so bili za igralca usodni. V tožbi piše, da jih bolnišnica ni obvestila o tveganjih posega, prav tako jim niso dovolj natančno razložili, kakšna bo operacija oziroma zdravljenje. Vdova tudi pravi, da niso bili obveščeni o tem, da bo nezadostno usposobljeni kirurg uporabil "zelo tvegan in nekonvencionalen pristop". Khoynezhadu očitajo, da ni bil v bolnišnici, ko so se pojavili zapleti, prav tako pa ni poskrbel za pravilno oskrbo pacienta med svojo odsotnostjo. Zaradi njihove malomarnosti je moral Paxton na več posegov, kar je bilo na koncu zanj usodno, še piše v sodnih dokumentih. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.