Magazin > VIP
166 ogledov

Družina znanega Slovenca se počasi postavlja na noge

tomaž jeraj mediaspeed
Po osebnem stečaju se družina Tomaža Jeraja, ki ga je Slovenija spoznala v lanskem Big Brotherju, počasi postavlja na noge.

Zaradi kredita, ki ga niso več mogli odplačevati, so bili starši Tomaža Jeraja prisiljeni prodati družinsko hišo in posestvo v Smrečju, na katerem so prirejali poroke in si tako služili kruh. Hišo so prodali krepko pod ocenjeno vrednostjo, ker se je "banki mudilo“. Po plačanih obrestih družini ni ostalo nič, zato so razglasili osebni stečaj.

Jerajevi se po udarcu počasi postavljajo na noge. Nekaj časa so brez elektrike in vode živeli v garaži, sedaj si na Primorskem gradijo nov dom. "Na situacijo se počasi privajamo. Za nas je bil to zelo velik udarec. Na stara leta, ko bi se morali ustaliti in imeti neko sigurnost, smo začeli od začetka. Nov dom si iščeš pri dvajsetih letih, ne pa pri šestdesetih. Smo pa vsega hudega že navajeni. Kot dostikrat reče Tomaž: 'Ponovi vajo'“ je za Žurnal24 povedal Tomažev oče Srečko, ki upa, da bo njihov dom končan v enem letu.

"Največja težava, kot povsod, so finančna sredstva - v najinih letih tudi bolezen. Žena je preživela raka, jaz pa sem imel pred kratkim operacijo kolka. Sedaj me čaka še operacija drugega kolka in obeh kolen. Živiva samo od pokojnine, ki je minimalna. Najbolj nas skrbi streha, saj ne veva, kje bova zanjo dobila denar. Upava na čudež. Na koncu se nekako vedno izide. Upanje vseeno ostaja. Delo je sicer še povsem na začetku. Smo v fazi vgrajevanja plošče. Iskali smo najcenejšo možnost, to je montažna siporex plošča. In še ta je rabljena in stara 10 let. Za silo je pokrito. Tako smo lahko po več kot letu dni postavili pralni stroj in stranišče. Je pa še vse odprto. Kot se šali Tomaž, smo pri nas bolj napredni. Večina ljudi zgradi hišo in potem naroči pohištvo po meri, pri nas je situacija obratna. Postavimo pohištvo in potem hišo gradimo okoli njega. Hiša po meri. (smeh),“ je optimističen oče lanskega finalista šova Big Brother, ki je pretekli vikend nesebično presenetil svojo oboževalko. Kaj je za Anjo naredil Tomaž, ki išče službo, lahko preberete TUKAJ.

Jerajevi so imeli sicer sprva težave tudi z inšpektorji. "Ko smo vložili vlogo za gradbeno dovoljenje in vso dokumentacijo, sva odšla na občino in povedala, kakšna je najina težava. Čez zimo nismo imeli kje biti in bi morali lansko leto vsaj za silo nekaj zgraditi. Obljubili so nama, da lahko začneva z gradnjo in da bo gradbeno dovoljenje izdano v vsakem primeru. Ko sva prišla do prve plošče, pa naju je obiskal inšpektor iz iste občine in naju oglobil za več kot 5000 evorv. Tako so najine sanje o strehi splavale po vodi. Sedaj si lahko občina zgradi pred vhodom streho do parkirišča, da gospodom in gospem dež ne bo uničil pričeske. Mi pa spimo pod milim nebom. Počutimo se grdo izigrane.“

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:18 22.junij 2016.

    "Obljubili so nama, da lahko začneva z gradnjo in da bo gradbeno dovoljenje izdano v vsakem primeru. "Mislm da je večji problem v naivnosti. Da verjameš vse kar gospodje v kravatah rečejo. To je naivnost. Zato je verjetn sploh ...prikaži več prišlo do prodaje hiše. Nekdo je načrtno prišel do poceni hiše.

  • svašta 11:13 22.junij 2016.

    ma ta že skoz meša meglo...ne vem, a hoče, da sedaj zanj pošiljamo sms-e? tečemo od murske sobote do pirana???

  • Majazmaja 10:28 22.junij 2016.

    Še enkrat: pri teh izvršbah ni čisto tako, kot je povedal. Če kredita ne moreš reprogramirati ali moratorij (pol leta, tudi 1 leto ali več so že dali) ni učinkovit, banka zahteva, da prodaš nepremičnino, in to ne v roku ...prikaži več enega tedna ali meseca, pač pa ti dajo leto ali več. Če ne uspe, jo šele dajo na dražbo. Tako da naj tip neha lagati, kako se je 'banki mudilo.' Pa nisem bančnica, sem samo plačnica kredita za hišo in vse so razložili vsakič, ko sem k njim prišla na sestanek.