Magazin > VIP
407 ogledov

Družinske fotografije Bossmanovih

Alice Bossman
1/8
Primož Predalič
Alice Bossman, hčerka piranskega župana Petra Bossmana, se vse bolj uveljavlja kot modna oblikovalka. Nam je zaupala, kako ji gre kariera v modi, ter koliko prstov je imel vmes njen oče. Dovolila nam je pokukati tudi v družinski album.

Kreacije Alice Bossman smo v začetku aprila lahko že tretjič videli na brvi slovenskega tedna mode. Mladi oblikovalki so se vrata v svet mode že na stežaj odprla, saj so njeni modni kosi vedno bolj zaželjeni, naročila pa kljub krizi vztrajno prihajajo. Še posebej so nad Alicino modo navdušene ženske iz poslovnega sveta.

Marsikdo bi ob tem pomislil, da ima zasluge za to tudi njen slavni priimek, a Alice pravi, da je njen oče Peter minimalno vpleten. "Pomagal mi je, to bi storil vsak starš svojemu otroku. A to, kar sem dosegla, sem dosegla sama s svojim delom in naporom. Konec koncev sem modna oblikovalka jaz in ne on. Če bi bila nesposobna, je jasno, da daleč ne bi prišla, ne glede na priimek, ki ga nosim." Na vprašanje, če ji je ta priimek povzročal kaj težav, ali ji odpiral vrata v življenju, pa odgovarja: "S tem se nikoli nisem preveč obremenjevala, mislim da je tudi nesmiselno, saj če ljudje želijo v tebi videti kej slabega pač bodo in obratno."

Ustvarjalna družina

Alice ima tudi tri leta mlajšo sestro Karin, ki se ukvarja z elektronsko glasbo. Glede na to, da gresta moda in glasba z roko v roki, si sestri pri delu zelo pomagata in se tudi na splošno odlično razumeta. "S Karin sva prvič sodelovali leta 2010, ko je vrtela glasbo na Ljubljanskem Gradu s kupino Female's'cream na moji prvi samostojni modni reviji. Kasneje pa sva se zaradi različnih obveznosti težko uskladili, vendar želja po temu, da resnično začneva poslovno sodelovati, ostaja."

Njune korenine so zelo zanimive; oče prihaja iz Gane, mama je iz Poreča, a sta se obe rodili v Sloveniji. Alice Gane že dolgo ni obiskala, a čuti, da bo to storila v kratkem. "Neizmerno pogrešam Gano, njihovo kulturo, hrano, navade in res potrebujem en dober počitek." Afrika zaenkrat še ni bila izhodišče za njeno kolekcijo, a pravi, da to zagotovo še pride na vrsto.

Kovačeva kobila je tudi pri Alice bosa

Sedemindvajsetletna oblikovalka pri svojem delu ne sledi le svetovno znanim oblikovalcem, temveč občuduje tudi slovensko modno indrustrijo. Že nekaj časa jo navdušuje Lara Bohinc, ki je v Londonu že zelo uveljavljena oblikovalka, od slovenskih modnih ikon pa bi najraje oblekla Lorello Flego in Hannah Mancini. Sicer pa Alice zelo redko nosi svoje kreacije in pravi, da pri njej še kako drži pregovor, da je kovačeva kobila vedno bosa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.