Magazin > VIP
84 ogledov

Družinski naraščaj in dvoboj

Za sabo slišim: "Lej jo, to je tista ..." Nisem pa imela nobene slabe izkušnje n Žurnal24 main
Z Vesno Malnar smo se pogovarjali o vodenju kviza Družinski dvoboj, o nosečnosti in o njenem slogu.
1. Za vami je prvo leto vodenja oddaje Družinski dvoboj in v kvizu je pogosto videti, da poznate odgovore na skoraj vsa vprašanja. Je to zgolj naključje in široka razgledanost ali poznate vprašanja in odgovore že pred začetkom oddaje?
Vam dajem občutek, da vem odgovore? Ne, ne vem jih. Kar dolgo časa smo se ukvarjali s tem, ali bo bolje, da odgovore vem ali ne, pa smo poskusili eno in drugo. Na koncu se je izkazalo, da je najbolje, da so moje reakcije in igra skupaj s tekmovalci boljše, bolj pristne in bolj naravne, če odgovorov ne poznam. Tudi sama vprašanja dobim tik pred oddajo. Morda sem v tem času in med vsemi temi številnimi vprašanji, ki sem jih imela v letu dni, osvojila način razmišljanja, kaj bi Slovenci lahko odgovorili, vendar pa se mi še ničkolikokrat zgodi, da sem na koncu močno presenečena nad odgovori in se niti v sanjah ne bi strinjala z njimi.

2. Oddaja je posneta in ne poteka v živo. Si vi ne želite tega oziroma ali bi vam bil izziv voditi oddajo v živo?
Zavedati se morate, da je oddaja vsakodnevna, več kot 20 oddaj na mesec, in da je razlogov, zakaj se snema vnaprej, več. Tu se vprašanje, ali si jaz želim delati v živo, sploh ni postavljalo. V osnovi kviz poteka v živo tudi na snemanju – torej se, ko se tekmovanje začne, ne ustavlja (razen pri kakšnih tehničnih spodrsljajih), torej ni nikakršne potrebe, da bi potekal realno v živo. Konec koncev pa so tudi stroški produkcije manjši in je morda preostali denar lahko namenjen za dodatne druge projekte.

3. Kakšno oddajo pa bi poleg kviza še radi vodili? Boste morda kdaj zajadrali v resne pogovorne oddaje drugačnega tipa?
Opcije so odprte, volja, želja in motivacija obstajajo – zato me to "jadranje" nadvse zanima. Na malih ekranih sem začela v glasbenih vodah, z glasbenimi oddajami, kjer sem se urila v televizijskem nastopu, govornih in improvizacijskih sposobnosti. Kviz je nekoliko drugačen in zahteva nekoliko spremenjen način vodenja, poznavanja pravil, trenutnega reagiranja in reševanja nastalih situacij – in vse to je lahko dober trening in razvijanje v nastopanju in komunikaciji v javnosti.


Vesna pričakuje drugega otroka. © Saša Despot

 
4. Drugič boste postali mamica. Ljudje navadno medijskim zvezdam očitajo, da preveč obešajo na zvon svoje materinstvo; kakšno je vaše mnenje o tem?
To je moja sreča, če sem jo jaz pripravljena deliti z drugimi, je to moje veselje. Vsak naj to jemlje, kakor želi. Sicer pa so mediji tisti, ki jih te vsebine nadpovprečno zanimajo, sama pa se potem odločam, do kam jih bom v svoje privatno življenje spustila.

5. Boste otroka tudi medijsko izpostavili ali se vam zdi to preveč osebna zadeva, ki ni za v javnost?
Ko se enkrat znajdeš v tem svetu, moraš vzeti v zakup, da določene stvari postanejo javne. Do kje postanejo javne, pa je predvsem odvisno od posameznika in njegovega načina komuniciranja z mediji in novinarji. Kar se otrok tiče, se zagotovo strinjam, da je to osebna zadeva. Vendar do določne mere. Sama filtriram informacije, ki jih dajem v medije. Zagovarjam pa dejstvo, da bolj ko preprečuješ, bolj ko prepoveduješ – slajše so zadeve. In potem se bumerang obrne proti tebi, takrat pa ti lahko zadeve uidejo iz nadzora.

6. Vas ljudje na ulici prepoznajo? Ste imeli že kakšno neprijetno izkušnjo z mediji ali ljudmi, ki jih srečate na cesti?
Ja in ne. Temu ne namenjam preveč pozornosti. Slišim tako za sabo: "Lej jo, to je tista ..." Nisem pa imela nobene slabe izkušnje, ne z ljudmi, še manj pa z novinarji.

7. Vaš imidž je nekaj posebnega. Paževska pričeska in pisana večdelna oblačila so nekako postala vaš zaščitni znak. Vas lahko v prihodnje kdaj pričakujemo spremenjeno, morda z drugačno pričesko ali barvo las? Se tudi zasebno radi oblačite v oblačila živih barv?
Pričeska se lahko spreminja, lasje so nekoliko daljši, kar se barve tiče, pa trenutno vztrajam pri črni, ker se tako zelo dobro počutim. Naveličala sem se rdeče, blondinka nimam želje postati ... Kar se oblačil tiče, pa je moja omara večinoma bolj temna, črna. Nekoliko je barvnih prebliskov, rdeče, viola in modre, vendar prevladuje črna. V oddaji je moja stilistka Vesna Mirtelj, ona skrbi za slog, dodatke in celoten videz. Scena oddaje Družinski dvoboj je zelo barvna in živa, zato smo hoteli, da bo podoba celotna.

Videospotnice so ji dale veliko izkušenj, znanja, kilometrine in poznanstev. © Saša Despot

 
8. Ali kaj pogrešate Videospotnice?
Ne. Vsako obdobje ima svoje radosti in prednosti. Vesela sem, da se je to obdobje zgodilo, ker so mi Videospotnice dale veliko izkušenj, znanja, kilometrine, poznanstev in me umestile na slovensko medijsko sceno. Vesela sem bila tudi takrat, ko sem se odločila, da bom, po več kot 450 oddajah, prenehala.

9. Ali imajo radijci preveč časa, da delajo še na TV?
Ne. Absolutno podpiram radijce, ki delajo na televiziji. Če so seveda za to primerni. Vodenje, moderiranje in nastopanje pred radijskimi ali televizijskimi mikrofoni je drugačno. In lahko je radijski voditelj še tako dober, pa je pred kamero katastrofa. Pa to mnenje ne vključuje samo vizualne podobe. In na koncu koncev je veliko televizijskih voditeljev prišlo iz radijskih vod.

10. Kakšni so vaši načrti in želje za prihodnost?
Dolgoročno so te želje moja mala skrivnost, kratkoročno pa najprej načrti za poletje – kako zabavno, prijetno in užitkarsko preživeti poletje; z velikim zanosom septembra začeti novo sezono Družinskega dvoboja in seveda uživati v pripravah in pričakovanjih novega družinskega člana.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.