Magazin > VIP
55 ogledov

Dvojčka privekala na svet

Žurnal24 main
Na Danskem se veselijo novega naraščaja. Princesa Mary, žena prestolonaslednika Frederika, je rodila dvojčka.

Dvojčka sta na svet privekala v Köbenhavenu. Deček se je rodil ob 10.30 in je tehtal 2674 gramov. Njegova sestrica je na svet prijokala 26 minut kasneje, namerili pa so ji 2554 gramov. Princ Frederik je dogodek opisal kot dvakratni čudež. "Fantastično je bilo biti zraven. Presrečni smo,“ je dejal danski prestolonaslednik. Dvojčka naj bi imela temne lase in "izgledala zelo dobro“. "Ni dvoma, kdo sta starša,“ je bil dobre volje princ.

"O imenih se še pogovarjava. Pravkar so mi povedali, da sta se rodila na rojstni dan Elvisa Presleyja, tako da lahko enemu damo ime Elvis,“ se je pred bolnišnico pošalil princ Frederik. Imena dvojčkov, ki naj bi čez nekaj dni zapustila bolnišnico, bo javnost izvedela čez približno tri mesece ob njunem krstu. Tega običaja so se držali tudi pri prvih dveh otrokih prestolonaslednika, 5-letnemu Christianu in 3-letni Isabelli. Tokrat naj bi bila v igri "angleška“ imena, saj naj bi jih iskali tudi med imeni Maryjinih sorodnikov.

Prvi je vnuka in vnukinjo prišel obiskat ponosni dedek princ Henrik, ki je navdušen nad veliko družino. Drugi dedek, Maryjin oče John Donaldson, je po navedbah nekaterih medijev medtem varoval starejša otroka para.

Mary, Avstralka, in Frederik sta se srečala na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000, poročila pa sta se štiri leta kasneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.