Magazin > VIP
22 ogledov

Eksplozija v Harryjevi bližini

Harry je po svoji materi podedoval skrb za ljudi, nad delom na minskem polju pa Žurnal24 main
13 let po smrti princese Diane je njen najmlajši sin princ Harry obiskal minsko polje v Mozambiku, kjer je bil priča minski eksploziji.

Princ Harry je dva dneva preživel z britansko dobrodelno organizacijo Halo Trust, s katero je osem mesecev pred svojo smrtjo sodelovala tudi njegova mati, princesa Diana.

Harry je po učnih urah o iskanju min poprijel za detonator in se podal na minsko polje, kmalu zatem pa je v njegovi bližini odjeknila eksplozija.

"Eden izmed deminerjev je našel mino in hitro zavaroval območje, Harry pa mu je pri tem priskočil na pomoč," je povedal Guy Willoughby, ustanovitelj Halo Trusta.

Harry je poleg iskanja min spoznal tudi žrtve minskih eksplozij, med njimi 14-letnega dečka in moškega, ki je v eksploziji izgubil obe očesi in roko. "Slepi gospod Graciano, ki je izgubil roko, je med pogovorom šest minut z roko, ki jo še ima, držal prinčevo roko, kar ni nekaj običajnega,“ je še povedal Willoughby.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.