Magazin > VIP
38 ogledov

Elizabeth pokopana dan po smrti

Elizabeth in Colin sta bila zadnjih nekaj let dobra prijatelja. (Foto: Flynet) Žurnal24 main
Hollywoodska igralka Elizabeth Taylor bo pokopana v četrtek popoldne v Los Angelesu. Baptistična cerkev pripravlja proteste.

Legendarna hollywoodska igralka Elizabeth Taylor bo pokopana dan po smrti. Po poročanju spletne strani TMZ bodo pogrebne slovesnosti potekale v četrtek popoldne po lokalnem času.

Pokopana bo v ožjem družinskem krogu. Po prvotnih navedbah naj bi bilo njeno zadnje počivališče na losangeleškem pokopališču Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park, kjer bo njena krsta pokopana v družinskem grobu, ob starših Francisu in Sari. A izkazalo se je, da gre za napačne informacije. Pokopana bo na pokopališču Forest Lawn, kjer je pokopan njen zelo dobri prijatelj, pevec Michael Jackson.

Protest na Elizabethinem pogrebu

Kontroverzna baptistična cerkev Westboro je takoj po smrti legendarne zvezdnice naznanila, da namerava na njenem pogrebu protestirati. To je na Twitterju sporočila njihova predstavnica Margie Phelps. "Elizabeth Taylor, ki je celo življenje preživela v prešuštvu in upravičevala ponosne geje, ne bo počivala v miru. Danes jo preklinjajo v peklu. Westboro bo zastražila pogreb," je zapisala.

Elizabeth je bila znana po svoji aktivni vlogi v družbi, boju proti aidsu in HIV-u ter pravicah istospolnih oseb. S svojo aktivnostjo pa si je tekom let prislužila tudi sovraštvo številnih cerkvenih organizacij, ki med drugim nasprotujejo homoseksualnosti in vladi.

Baptistična cerkev Westboro, ki jo vodi Fred Phelps, je v javnosti zbujala svoja zgražanja že več let. Na več kot 800 pogrebih je protestirala in razkazovala napise, kot so Hvala bogu za mrtve vojake ali Bog vas sovraži. Kaj točno so pripravili za pogreb Taylorjeve, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.