Magazin > VIP
22 ogledov

Ellen ne želi vrniti poročnih daril

Ellen podpira poroke istospolnih partnerjev. Žurnal24 main
Zbrale so se številne zvezde, da bi preprečile izvolitev zakona, ki istospolnim parom prepoveduje poroko.

Med zagovorniki pravice je tudi Ellen DeGeneres, ki se je pred kratkim poročila z dolgoletno partnerico Portio de Rossi. Voditeljica Ellen poziva vse volilvce, naj glasujejo proti predlogu 8, ki bi z zapisom v ameriško ustavo vsem istospolno usmerjenim odvzel pravico do uradne poroke. Pojasnjuje, da ima predlog nenavadno ime, The California Marriage Protection Act bi v prevodu pomenil zakon za zaščito zakona (kot poroke). "Naj vas ne zavede naziv zakona, to ne bo zaščitilo nobenega odnosa,"  je dodala.

"Jaz seveda podpiram poroke istospolnih partnerjev in da bi zaščitili to pravico, prosim, glasujte proti predlogu 8. Prosim vas. Zdaj ne morem vrniti poročnih daril, " je povedala Ellen, ki se je poleti poročila z igralko Portio.

Z Ellen se strinja tudi njena kolegica Wanda Sykes, ki meni, da je za zakon odgovoren vsak posameznik. Pojasnila je, da se je tudi sama ločila. In da njenega zakona niso uničili istospolni partnerji, temveč si ga je sama. Predlog je, razumljivo, prišel iz republikanskih voda. Med največjimi zagovorniki sta zakoncaBush in predsedniški kandidat John McCain.

Na stran Ellen so stopili mnogi znani igralci, ki bodo poskušali preprečiti izvolitev zakona tudi z donacijami. Nazadnje je Brad Pitt podaril sto tisoč dolarjev. Prav toliko pa je daroval tudi režiser Steven Spielberg in utemeljil svojo donacijo z razlago, da zapis diskriminacije v ustavo pomeni kršenje pravice, da bi se posameznik, ne glede na spolno usmerjenost, svobodno odločal, s kom se bo poročil. "Taka diskriminacija ne bi smela biti zapisana v nobeni ustavi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.