Magazin > VIP
32 ogledov

Emmyji pred vrati

Jane Lynch Žurnal24 main
V noči na ponedeljek se bo zgodila 63. podelitev televizijskih nagrad emmy.

V noči na ponedeljek bo potekala  63. podelitev televizijskih nagrad emmy. Za največja favorita letos veljata dramski seriji Oglaševalci in "Boardwalk Empire".

Producent letošnje podelitve je Mark Burnett, sicer kralj resničnostne televizije, ki je med drugim ustvarjal tudi oddaji Donalda Trumpa Vajenec in "Survivor". Glavna voditeljica podelitve bo igralka Jane Lynch, zvezda priljubljene nanizanke "Glee". Nagrade pa bodo med drugim podeljevali Amy Poehler, Will Arnettt, Sofia Vergara, Julianna Margulies, Don Cheadle, Ashton Kutcher in Rob Lowe.

Med množico nagrad je najbolj prestižen zagotovo emmy za najboljšo televizijsko dramsko serijo, kjer se poleg Oglaševalcev, ki so slavili že tri leta po vrsti, in "Boardwalk Empire" za kipec borijo tudi "Dexter", Dobra žena, Igra prestolov in "Friday Night Lights".

Kateri igralci gredo letos v boj za emmyji?

Za emmyja v kategoriji glavne moške vloge se potegujejo Jon Hamm (Oglaševalci), Michael C Hall (Dexter), Kyle Chandler (Friday Night Lights), Hugh Laurie (Zdravnikova vest), Timothy Olyphant (Šerifova pravica) in favorit Steve Buscemi (Boardwalk Empire). Pri dramskih igralkah pa so v igri za nagrado Connie Britton (Friday Night Lights), Julianna Margulies (Dobra žena), Mariska Hargitay (Zakon in red - enota za posebne primere), Elisabeth Moss (Oglaševalci), Mireille Enos (The Killing) in Kathy Bates (Harry's Law).

Za moško vlogo v komični seriji bo Steve Carell (Pisarna) po petih porazih skušal ponovno in tokrat zadnjič za slovo, saj se serija ukinja. Na nagrado upajo tudi Jim Parsons in Johnny Galecki (Veliki pokovci), Alec Baldwin (30 Rock), Louis CK (Louie) in Matt LeBlanc (Episodes). Pri komedijantkah pa se za nagrado potegujejo Laura Linney (The Big C), Edie Falco (Nurse Jackie), Amy Poehler (Parks and Recreation), Tina Fey (30 Rock), Martha Plimpton (Raising Hope) ter Melissa McCarthy (Mike & Molly).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.