Magazin > VIP
173954 ogledov

Po četrtkovi oddaji voditeljica v suspenzu?

Erika Žnidaršič MMC RTV SLO
Proti voditeljici Eriki Žnidaršič naj bi bil uveden suspenz, stekel pa naj bi tudi postopek prekinitve delovnega razmerja zaradi krivdnih razlogov.

Proti voditeljici oddaje Tarča Eriki Žnidaršič naj bi tekel postopek prekinitve delovnega razmerja zaradi krivdnih razlogov. "Generalni direktor RTVS in v.d. direktorja TV javnost še nista seznanila, da je Erika v suspenzu in da poteka postopek prekinitve delovnega razmerja iz krivdnih razlogov," je na Twitterju zapisal novi član programskega sveta RTV Slovenija Vane Gošnik. Gošđnik je bil konec decembra imenovan v programski svet RTVS na predlog SNS.

Veliko prahu je dvignila četrtkova oddaja Tarča, v kateri je sodeloval Franc Kangler. Beseda je tekla o 26 primerih, ki so se vsi pravnomočno končali v korist Kanglerja, ki trenutno opravlja delo državnega sekretarja na notranjem ministrstvu. 

Po oddaji se je na ustvarjalce oddaje in voditeljico vsul plaz kritik. Kritiki so opozarjali, da je sodišče v teh primerih že odločalo in da so te stvari že zaključene. Ustvarjalcem so očitali, da je oddaja pristranska. Že prej omenjeni član programskega sveta je po oddaji zapisal tudi: "Če generalni direktor RTVS in v.d. TV ob včerajšnji Tarči ne bosta sprejela odločnih ukrepov, bo podpora v novem Programskem svetu po moje skopnela kot sneg aprila".  

Z vprašanji smo se obrnili na RTV Slovenija. Na odgovore še čakamo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 119
  • max 23:39 10.januar 2022.

    laganje, manipuliranje in blatenje, Tri vrline, ki jih potrebuje mali nepomembni novinarski piz...ček, za dvig svojega ega. Žalostno življenje, kajne?

  • brandy3 09:30 09.januar 2022.

    Čakamo, da Erika povabi Maslešo in da bo prišel, tako kot Jankovič in Kangler.

  • brandy3 09:24 09.januar 2022.

    Nehajte s takimi naslovi. Žnidaršičeva bo ostala na RTV, kljub njenemu načinu vodenja oddaj. Rabi samo usmeritev od višjega urednika.