Magazin > VIP
47 ogledov

Estradnice jedle kot princese

Grajska pojedina
1/12
Ana Fetih
Domače lepotice si ta konec tedna niso privoščile nedeljskega kosila pri mami, temveč kar pravo grajsko pojedino.

Gostilna na Gradu je ta konec tedna gostila grajsko pojedino s pridihom mamine kuhinje. Vsak konec tedna bodo tako ponujali tipične slovenske jedi iz slovenskih surovin, za kar bo odgovoren glavni kuhar Damjan Fink. Dobrotam, kot so brancin, štruklji, ocvirki, divjačinski golaž in domače sladice, se niso mogle upreti niti domače lepotice. Med njimi Danica Lovenjak, Iryna Osypenko in Iris Mulej, ki niso le velike gurmanke, temveč tudi dobre kuharice.

"Kar se tiče prave domače kuhinje, zaupam mami, sama sem boljša v pripravi rib. Znam pa skuhati tipično nedeljsko kosilo s praženim krompirjem in kuhano govedino. Sem gurmanka, rada tako kuham, kot preizkušam. Pred kratkim sem jedla celo petelinji greben. Fino je okusiti kaj novega," nam je zaupala Lovenjakova, Mulejeva pa dodala, da pri njej tipičnih nedeljskih kosil ni, saj so konci tedna velikokrat delavni: "Vsak dan si organizirava sproti. Včasih kuham jaz, včasih Črt ali pa skupaj. Tudi ven greva, kadar nama paše. Nič se ne paziva, je pa res, da paziva, da ne jeva predelane ali umetne hrane. Pojeva veliko dobrega sadja, zelenjave in mesa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.