Magazin > VIP
66 ogledov

Estradniki častili pol litra krvi

krvodajalska akcija Marko Potrč, Jure Zrnec, Urška Majdič, Pavle Ravnohrib, Vinc
1/15
Žurnal24 main
Naši estradniki so besede spremenili v dejanja. Na krvodajalski akciji Daruj energijo za življenje! so prispevali nekaj manj kot pol litra svoje krvi, hkrati pa pozvali vse Slovence, naj naredijo enako.

Marko Potrč, Urška Majdič, Denis Avdić, Marijana Hlebš, Vinci Vogue Anžlovar, Miha Guštin - Gušti, Pavle Ravnohrib, Jurij Zrnec in še mnogi drugi znani Slovenci že nekaj časa spodbujajo k darovanju krvi, danes pa so to storili tudi sami. Vsak izmed njih je v krvno banko prispeval približno 450 mililitrov svoje rdeče tekočine. "Malo se bojim igel, ampak sem gledala stran," je v smehu povedala Urška in dodala, da je kri darovala drugič.

 

Z iglo sta se največkrat srečala Pavle Ravnohrib in Denis Avdič, ki je kri v svojih policijskih časih redno daroval. Nedolžnost pa sta izgubila Marko Potrč in Jurij Zrnec. "Kri sem hotel darovati že dvakrat, pa so me obakrat zavrnili. Enkrat zaradi potovanja na Tajsko, enkrat pa zaradi sveže tetovaže," je pojasnil Marko, Jurij pa pravi, da prej "sploh ni pomislil na to", a da bo to odslej počel pogosteje.

"Bolje to kot kamen v hrbet"

Kot kaže, imajo estradniki kar velik vpliv, saj se je od začetka akcije pa do danes za darovanje krvi odločilo že več kot 500 Slovencev.

 

Imel sem malo preveč krvi, me je že tiščalo vse skupaj in sem rekel, da je treba malo razredčiti. Sem imel ravno ene pol litra viška in škoda, da si tega doma nisem mogel narediti sam, zato sem raje prišel sem.
Jurij Zrnec

Čudovita novica, a Pavle Ravnohrib meni, da bi morali to početi vsi, brez zvezdniške spodbude. "Živimo v časih, ko vlada totalni razpad vrednot, zato je tudi v krvodajalstvu kriza. Včasih so ljudje darovali sami od sebe, zdaj pa jih moramo mi spodbuditi k temu."

A kljub temu se vsi strinjajo, da je akcija odlična poteza. "Akcija se mi zdi super, treba je pritegniti ljudi, da vedo, da je koristno za vse. Hkrati pa je dobro tudi za darovalca, saj dobi analizo lastne krvi," je povedala Urška, Jurij pa je vse tiste, ki se bojijo krvi ali igel, pozval: "Ni tako hudo – bolje to kot pa kamen v hrbet."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.