Magazin > VIP
71 ogledov

Evangelistine pretirane zahteve

Linda Evangelista Flynet
Linda Evangelista, ki ima z možem Salme Hayek štiriletnega sina, od francoskega milijarderja zahteva kar 46 tisoč dolarjev mesečne preživnine za njunega otroka.

Francois-Henri Pinault je z Lindo pred štirimi leti spočel sina Augustina, v istem obdobju pa je s Salmo pričakoval tudi hčer Valentino. Skrivnost, da je Francois-Henri oče Lindinega otroka, je na dan prišla pred dobrim mesecem, ko sta se z Lindo na sodišču začela dogovarjati za sinovo preživnino. Šestinštiridesetletna nekdanja manekenka pa je zdaj končno razkrila, kolikšno mesečno preživnino zahteva od otrokovega očeta: 46 tisoč ameriških dolarjev (približno 32 tisoč evrov).

"To bo vsekakor največji znesek mesečne preživnine v zgodovini, če bo sodnik presodil Lindi v prid," je za ameriški časnik New York Post povedal odvetnik Matthew Troy, Lindin odvetnik  William Beslow pa je takole komentiral "skromno" zahtevo svoje stranke: "Francois-Henri za otroka doslej sploh ni skrbel, niti plačeval zanj." Ob tem je še pojasnil, da tolikšen znesek zato, ker želi Linda s tem pokriti stroške varuške (kar po njenih izračunih znaša okoli 56 tisoč evrov na leto) in voznikov, ki morajo biti upokojeni policijski detektivi (kar po njenih izračunih znaša okoli 122 tisoč evrov na leto).

Francois-Henri Pinault, Salma Hayek | Avtor: Flynet Flynet
Sodnik bo upošteval Lindin naporni urnik

David Aaronson, odvetnik Francois-Henrija, pa je protestiral, da je varuška 24 ur na dan popoln absurd. "Varuško hoče imeti ob sebi ves čas, ker noče biti sama z otrokom. Poleg tega morate razumeti, da je gospodična Evangelista milijonarka, ki je lani zaslužila več kot 1,2 milijona evrov." Linda je menda poleg vsega naštetega zahtevala tudi pet tisoč evrov na mesec za stroške počitnic, kar pa je sodnik že gladko zavrnil. Je pa dodal, da bo pri zahtevi za mesečno preživnino upošteval dejstvo, da mora Linda delati "tudi do 16 ur na dan".

Komentarjev 1
  • NejaS 09:32 03.avgust 2011.

    Jaz se javim za varuško ... za tak honorar, uffffff ...