Magazin > VIP
22 ogledov

Fergie grozi 22 let turškega zapora

Yorška vojvodinja ima finančne težave. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Turški tožilci so zaradi skrivnega snemanja dokumentarca obtožili Sarah Ferguson, yorško vojvodinjo.

Kot poroča turška tiskovna agencija, je Fergie leta 2008 s snemanjem dokumentarca, s katerim je opozorila na razmere v turških sirotišnicah, kršila zasebnost petih otrok. Turčija je že leta 2009 zahtevala vojvodinjino izročitev, kar pa je Velika Britanija zavrnila. "Yorška vojvodinja je tako s turškimi kot z britanskimi oblastmi v tej zadevi vedno sodelovala. Britanski ministri so zavrnili zahteve Turčije. Kot so nam sporočili z ministrstva za notranje zadeve, je zanje zadeva zaključena. Turške zahteve so zavrnili, ker bi sicer ogrozili suverenost, varnost, javni red in druge pomembne interese Velike Britanije. Današnje sporočilo turških oblasti je za vse nas novost," je sporočil vojvodinjin predstavnik za medije.

V dokumentarcu je Fergie s skrito kamero posnela razmere v sirotišnici za invalidne otroke. Med drugim je pokazala, kako so otroka zaprli v leseno škatlo. Turčija razkritja ni bila vesela, zato tožilci za Fergusonovo zahtevajo zaporno kazen. Fergie namreč očitajo zlonamerno očrnjenje Turčije. Datuma obravnave še niso sporočili. Če bo imela smolo, jo čaka med sedem in 22 let zapora.


Težavna vojvodinja

Fergusonova se je leta 1986 poročila s princem Andrewom, poročena sta bila deset let. Od ločitve pa si je Sarah privoščila kar nekaj spodrsljajev, zaradi katerih ni bila povabljena na poroko princa Williama. Težave z njo so se sicer začele že leta 1992, ko so jo ob bazenu ujeli z moškim, ki je sesal njene palce. Leta 2010 pa je Fergie poskušala zaslužiti na račun svojega bivšega moža. Za pol milijona funtov je novinarju pod krinko ponujala stike s princem.

Komentarjev 1
  • zlatane 21:11 13.januar 2012.

    nikoli nisem odobraval tako nazadnjaških držav glede zakonov. naj fergie kar pobegne kazni, komu se j... za turške in vse ostale takšne in drugačne zakone. jaz niti nimam poguma letovati v takih deželah, kaj pa veš, kaj pri letovanju doli pride narobe