Magazin > VIP
30 ogledov

Fili izbral Ljerko Bizilj

Ljerka Bizilj Nik Rovan
Da bosta Biziljeva in Šavko imenovana na mesto direktorja televizije oziroma radia je potrebno še soglasje programskega sveta.

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Marko Filli je med prijavljenimi kandidati za direktorja televizije izbral Ljerko Bizilj, pri imenovanju direktorja radia pa njegova izbira ostaja Andrej Šavko. Programski svet bo o Biziljevi in Šavku odločal 24. novembra.

Enkrat so ga že zavrnili

O Šavku, ki je zdaj odgovorni urednik radijskih programov v koprskem regionalnem RTV centru, se je programski svet odločal že 29. septembra, vendar ni izglasoval soglasja k imenovanju.
Filli ponuja Šavka v ponovno odločanje brez ponovitve razpisa. Generalni direktor RTVS svojo odločitev utemeljuje z dejstvom, da je programski svet prvič odločal o Šavku v nepopolni sestavi - v svetu namreč ni bilo predstavnikov zaposlenih. Po Fillijevih besedah gre v primeru Šavka zagotovo za izbiro, ki si zasluži odločanje v polni sestavi.

Molkova ni uspela

Na razpis za direktorja TVS je prispelo šest kandidatur. Kot je dejal Filli, je Biziljeva, zdaj odgovorna urednica tretjega televizijskega programa, po njegovi oceni najboljša izbira med prijavljenimi. Poudaril je njene dolgoletne izkušnje, znanje in vizijo razvoja TVS, ki jo je Biziljeva priložila kandidaturi.

Poleg Biziljeve so kandidature med šesterico oddali še trije znani televizijci: Miša Molk, Vanja Vardjan in Zoran Medved.

Komentarjev 3
  • macko 20:05 18.november 2014.

    partija uber alles

  • tecumseh_1975 11:39 18.november 2014.

    Miška si bo ves silikon zgrizla.

  • janez 08:34 18.november 2014.

    Še ena bivša LDS_jevka.ssŠkodljivec Cerar spokaj že!http://youtu.be/JsZAJ6PuSO8