Magazin > VIP
21 ogledov

Fotografija medicinske sestre ni bila prava

Jacintha Saldanha Herald Sun
Potem ko je zaradi neslane šale dveh avstralskih voditeljev medicinska sestra Jacintha Saldanha naredila samomor, se v medijih ni vedno pojavila njena prava fotografija.

Avstralski Herald Sun je poročal, da se v medijih ni vedno pojavila prava fotografija pokojne medicinske sestre Jacinthe Saldanha. Ženska iz indijskega mesta Mangalore ima namreč enako ime in priimek kot pokojna medicinska sestra, ki si je zaradi telefonskega klica, potem ko je razkrila zdravstveno stanje Kate Middleton, vzela življenje.

53-letna gospodinja je povedala, da je bila šokirana, ko je videla svojo fotografijo v večini medijev, največkrat na televiziji in v časopisih. "Vzeli so jo s Facebooka in jo zamenjali za 46-letno medicinsko sestro," je povedala.

"Bila sem zelo razburjena, ko sem videla svojo fotografijo; dobila sem več kot 300 klicev," je povedala za indijski časopis. "Najmanj deset medijev je objavilo mojo fotografijo. Klicala sem jih osebno in jih prosila, naj je ne objavljajo več."

O napaki se je obrnila celo na policijo, na svojem profilu na Facebooku pa objavila, da ni umrla. Njeni družinski člani jo nagovarjajo, naj toži določene medije. "Najmanj, kar bi mediji morali preveriti pred objavo, je pristnost fotografije. Moji otroci so zelo razburjeni," je še povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.