Magazin > VIP
158211 ogledov

Fredi Miler: Ni več sposoben za delo

fredi miler Facebook
Po srčni kapi se je njegovo življenje obrnilo na glavo.

Marca 2018 je odjeknila novica, da je življenje Fredija Milerja viselo na nitki. Med nastopom ga je zadela srčna kap.
"Prvo pesem sem odpel brez težav, med drugo pa sem občutil, da nimam več energije. Na odru sem sicer vedno poln energije. Pesem sem z zadnjimi močmi odpel, ko sem stopil z odra, pa sem rekel prijatelju, da me leva roka zelo boli. Nekaj minut pozneje sem začel bruhati in se zgrudil. Gasilec mi je rekel, da gre verjetno za infarkt. Imel je prav,“ nam je takrat povedal.

Miler se še vedno bori z zdravstvenimi težavami, ki so tako hude, da se ne more zaposliti. "Še vedno jemljem zdravila. Včasih se mi tudi po dan ali dva zelo vrti. Do tega pride zaradi osebnih težav, živci. Vsi glasbeniki se namreč sprašujemo, kdaj bomo šli lahko na odre, ki jih že nekaj mesecev nismo videli,“ je za Žurnal24 povedal Miler, ki se je preživljal z glasbo. "V bistvu že dve leti hodim na rehabilitacijo. Hotel sem se zaposliti, a sem dobil iz Ljubljane odločbo, da sem nesposoben za delo. Ne prejemam nobene denarne podpore, tako da oba z ženo, ki je čistilka v vrtcu,  živiva od njene plače.“

Miler pa se že pripravlja na sproščanje ukrepov in čas, ko bo ljudi lahko spet razveseljeval z glasbo. Da bo lahko to brezskrbno počel, se bo šel cepiti proti koronavirusu. "Že od 2. avgusta, ko sem imel zadnji nastop, se zadržujem doma. Ta virus je resna stvar. V tem času pridno pišem nove skladbe. Imam že za tri albume pesmi. Odločil sem se, da bom spet pel v hrvaščini. Bolj je spevno, bolj se rima, boljši melos...Če poješ v slovenščini, te ves čas kritizirajo: 'To ni pravilno, to ni slovensko ...'“ še pravi pevec.

Komentarjev 14
  • serkookaf 05:06 19.januar 2021.

    www︎.︎Duterte︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • tadejca1 19:42 18.januar 2021.

    Lepo, da Fredi ustvarja slovensko glasbo. Ne glede na zvrst je lepo, da podpremo slovensko.

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 17:01 18.januar 2021.

    Upam, da si kmalu opomoreš Fredi, potem pa kar nadaljuj z načrtovanim. "Poznavalci", ki pišejo komentarje pa tako in tako ne vedo niti tega, kako funkcionira naša država, torej se samo delajo pametne, kar je pogost pojav na druž. omrežjih.