Magazin > VIP
30 ogledov

Ga je RTV odrezala, ker je protestiral?

Werner pravi, da se pred koncerti zapodi v fitnes, nato pa se malo poleni. Žurnal24 main
Wernerja Brozoviča je RTV Slovenija izrezala iz silvestrskega programa. Pevec trdi, da zato, ker se je udeležil nedavnih protivladnih protestov v Mariboru.

"Zelo sem se veselil snemanja silvestrske oddaje na RTV Slovenija, ampak domnevam, da sta moja udeležba na protestih in podpora ljudstvu zahtevali svoj davek. RTV Slovenija me je izrezala iz silvestrskega programa in odpovedala nastop," se je Werner potožil svojim prijateljem na Facebooku.

Odgovora ni dobil

Silvesterska oddaja naj bi se najprej pod taktirko Stojana Auerja snemala v mariborski dvorani Tabor, vendar se je RTV Slovenija odločila za drugačen program. Wernerja so zavrnili takrat, ko je bil v igri še Auer.

"Očitno bomo morali tudi tam zamenjati nekatere "bogove", ki vsa leta krojijo usodo vas in vseh glasbenikov ter se počutijo kot politiki – nedotakljivi. Če bi snemanje potekalo v dvorani Tabor, bi bil namreč zaželen, ker bi se tam prodajale vstopnice in bi me RTV Slovenija potrebovala. In povabljen sem bil, ker pa se je snemanje predstavilo v RTV studio, me kar naenkrat ne potrebujejo več in so me odstranili z liste nastopajočih," je še zapisal pevec in dodal, da se je za obrazložitev obrnil na RTV Slovenija, vendar odgovora ni dobil.

"Ko sem zahteval pisno obrazložitev, zakaj je moj nastop odpovedan, mi je odgovorna oseba rekla, da pisne obrazložitve ne bom dobil. Dotičnega "gospoda" za zdaj ne bom imenoval, ker ni vreden omembe, je aroganten in se obnaša vzvišeno. Očitno je pozabil, da je samo eden izmed zaposlenih v državni službi, da je RTV Slovenija javni zavod ter da ga živimo mi, ki plačujemo RTV naročnino," je pojasnil.

Vsebino celotnega Wernerjevega pisma si lahko preberete tukaj.

Trdijo, da ni bil povabljen

Za obrazložitev, zakaj so Wernerja izrezali iz silvestrskega programa, smo se obrnili na RTV Slovenija, ki nam je na kratko odgovorila: "Sporočamo vam, da RTV Slovenija Wernerja Brozoviča k nastopu v silvestrskem programu TV Slovenija sploh ni povabila."

Werner je njihovo obrazložitev za zurnal24.si komentiral: "Povabil me je urednik oddaje Stojan Auer, ko je bilo še predvideno, da se bo silvestrska oddaja snemala v dvorani Tabor. Nato pa mi je Stojan povedal, da dotična oseba ne dovoli, da bi jaz nastopil v silvestrski oddaji. Ta oseba je to pozneje po telefonu povedala tudi meni."

Komentarjev 8
  • privat 12:21 20.december 2012.

    neverjamem...vse to so državni pritiski na drugačno mišljenje!!

  • Scott 05:52 20.december 2012.

    Rtv Slovenija bi ga zaradi udeležbe na protestih kvečjemu še toliko bolj/prej povabila k sodelovanju v omenjeno oddajo.?Razlog tiči drugje.

  • feferon 13:33 19.december 2012.

    Ma saj ga ni za poslušat, kaj si hoče zdaj dvigovat popularnost na račun štrajkov!