Magazin > VIP
23 ogledov

Gaga obtožena promoviranja gejevskih pravic

Lady Gaga FameFlynet
Politični zavezniki ruskega predsednika Vladimirja Putina so proti ameriški pop zvezdniki Lady Gaga sprožili sodni postopek, ker je na koncertu mladoletnikom promovirala pravice homoseksualcev.

Vitaly Milonov, član stranke Združena Rusija, je pevko obtožil, da je na začetku svojega koncerta v nedeljo kršila zakon. "Poleg glasbe in pesmi smo bili priča neposrednim pozivom dvanajstletnikom, naj podprejo gejevsko skupnost," je povedal in dodal, da se bo pritožil zoper njeno ravnanje. Oblasti je zaman poskušal prepričati, naj mlajšim od osemnajst let prepove obisk koncertov slavne pevke.

Medtem je pevka, ki je goreča zagovornica lezbijk in gejev, sporočila, da so njeni menedžerji prejeli grozilni klic, da bodo pevko zaprli ali bo morala plačati 50 tisoč dolarjev kazni, če bo javno podpirala homoseksualce.

V nekdanji Sovjetski zvezi so bili homoseksualci kaznovani z zaporno kaznijo. Od leta 1993 je homoseksualnost dekriminalizirana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.