Magazin > VIP
25 ogledov

Gaga pri državnem sovražniku številka 1

Lady Gaga Julian Assange LittleMonsters.com
Lady Gaga je obiskala ustanovitelja spletne strani WikiLeaks Juliana Assangea.

Njen obisk na ekvadorski ambasadi v Londonu, kamor se je zatekel Assange, je trajal kar pet ur. Kot poročajo, sta skupaj večerjala.

Fotografijo z "državnim sovražnikom števila 1“, kot so Avstralca označile ZDA, je nato objavila na svoji spletni strani Littlemonsters.com.

Zakaj ga je obiskala, ni znano. Lady Gaga je sicer v Londonu, v nakupovalnem centru Harrods, ki leži nasproti ambasade, predstavljala svojo novo dišavo Fame. Pred njenim obiskom je pevka M.I.A. na Twitterju objavila povabilo: "Če boš danes v Harrodsu, prečkaj cesto in obišči ekvadorsko ambasado. Prinesla bom čaj in pecivo.“ Gaga je očitno med njenimi sledilci.

Enainštiridesetletni Assange se je zatekel na ekvadorsko veleposlaništvo v Londonu 19. junija, da bi se izognil izročitvi iz Velike Britanije na Švedsko, kjer ga želijo zaslišati v zvezi z obtožbami o spolnih napadih. Assange se boji, da ga bo Švedska izročila naprej ZDA, kjer mu grozijo obtožbe zaradi vohunjenja, saj je WikiLeaks objavil številne ameriške tajne diplomatske dokumente, med drugim o vojnah v Iraku in Afganistanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.