Magazin > VIP
52 ogledov

Gervaisu Peta podelila posebno nagrado

Ricky Gervais FameFlynet
Komika Rickyja Gervaisa, ki slovi po dolgem in ostrem jeziku, je Peta razglasila za Osebnost leta 2103.

Mednarodna organizacija za etično ravnanje z živalmi Peta je britanskega komika Rickyja Gervaisa razglasila za velikega ljubitelja živali. Nadeli so mu naziv Osebnost leta 2013, zasluge za nagrado pa pripisujejo njegovemu "prispevku" na Twitterju, kjer je naglas in odločno spregovoril o krutosti do živali.

Med drugim je zapisal naslednje: "Laboratorije, kjer testirajo živali, bi morali zapreti in testirati izdelke samo na spletnih škratih. Ti bi dobili pozornost, po kateri hrepenijo, videti pa bi bili lepši."

V celem letošnjem letu je komik prejel ogromno privržencev, njegove tvite pa so uporabniki množično delili naprej.

Pojavil se je tudi v reklamni kampanji proti krznu in trgovanju kože eksotičnih živali, na odgovorne pri podjetju Fortnum & Mason pa je naslovil prošnjo, naj prenehajo prodajati gosjo pašteto.

"Ricky Gervais je živalim na Twitterju omogočil, da povejo, začivkajo, zarenčijo ali zatulijo svoj prav," je povedala Ingrid E. Newkirk iz Pete. "V več stvareh najde humor, vendar krutost do živali ni ena od njih. Kot sam pravi, živali niso z nami zato, da z njimi delamo, kar hočemo. Nismo njihovi nadrejeni, temveč smo si enaki. Mi smo njihova družina. Bodimo prijazni do njih," je še dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.