Magazin > VIP
31215 ogledov

Gianni Rijavec srečen kot še nikoli, družina se je povečala

Gianni Rijavec osebni arhiv
V zadnjem času gre Gianniju resnično dobro, kar se odzraža tudi na njegovih številnih nastopih.

Gianni Rijavec, ki je pred leti navduševal z zabavnoglasbeno skupino Big Ben s pesmimi, kot so Za mano še jokala boš, Moja Marie, Mladi Joža, Lep pozdrav, ciao Mateja... In ravno pesem Lep pozdrav, ciao Mateja je Gianni pred časom predstavil v novi izvedbi, v izvedbi z godalnim kvartetom, s katerim v zadnjem času tudi veliko nastopa. Gianni se je namreč po dolgih letih glasbene kariere odločil, da bo svoje nastope malce spremenil. "Po novem nastopam z belim klavirjem, godalnim kvartetom in pop skupino," nam pojasni. In v tovrstni zasedbi je za njim že kar nekaj nastopov po dvoletnem prisilnem premoru nastopanja na glasbenih odrih. "Čas med korono sem si zapolnil predvsem za glasbeno ustvarjanje, da naredim in pripravim nekaj novega," pove. In res, kmalu po sprostitvi ukrepov je vse skupaj hitro zaživelo v objemu starih mestnih jeder, trgov in tudi gradov. "Za nami je precej poletnih nastopov, ko smo nastopili na številnih starih mestnih trgih in gradovih, ki jih v Sloveniji ni malo. Tovrstni ambient da nastopu prav poseben akustični ter ob primerni osvetlitvi tudi vizualni učinek," pojasni.

Poleg nastopov ima Gianni nemalo dela tudi doma na stari domačiji. Tam dela resnično nikoli ne zmanjka. A ima srečo, da mu pri delu pomaga tudi žena Patricija. "S Patricijo sva se spoznala na slikarski razstavi v Mariboru pred desetimi leti," nam pove Gianni, ki ga poleg glasbe navdušuje tudi likovna umetnost. Gianni in Patricija sta poročena že tri leta in svoj prosti čas najraje posvetita negi in vzgoji številnih rož, ki jih je na domačiji resnično veliko. Patricija med drugim poskrbi tudi za Giannijev videz, saj oblikuje tudi Giannijeve koncertne obleke.

Zakonca sta pred kratkim dobila tudi novega družinskega člana, saj se jima je pridružil kuža Hay, sedaj že sedem mesecev star nemški ovčar. "Sem velik ljubitelj nemških ovčarjev in Hay je sedaj že peti, ki je pri naši hiši," nam na koncu še zaupa Gianni.

Gianni Rijavec | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

Komentarjev 1